Benekter homse-rykter

Ron Davies (52), en av Tony Blairs ministere, slår tilbake mot ryktene om at han var på jakt etter homo-sex da han natt til tirsdag ble ranet i Londons homsestrøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Davies sa opp jobben som minister for Wales øyeblikkelig etter episoden.

Overfor statsminister Blair har Davies nektet for at ryktene er sanne. Også talsmann for regjeringen, Dr. Jack Cunningham, sier at sex-ryktene er falske.

-Grunnen til oppsigelsen er ikke klar. Men Davies er blitt offer for en forbrytelse, og han har vist betydelig mot ved å søke avskjed, sier Cunningham.

Tony Blair aksepterte Davies oppsigelse øyeblikkelig, og ingen vil si hva Davies skulle i Clapham Commen - et område kjent for homse-treff.

Ingen nåde

-Mange vil dele den ekte sympatien jeg føler over at din karriere i kabinettet ender på denne måten, skriver Tony Blair i et brev til Davies.

Under valget, i mai 1997, sa Blair at han ikke ville vise nåde hvis noen av ministerne i hans regjering havnet i en skandale.

Ranet

Den mystiske episoden inntraff natt til tirsdag, da den tidligere ministeren for Wales vandret langs Clapham Common.

- En mann jeg aldri har møtt før, kom bort til meg. Han begynte å snakke til meg, og lurte på om jeg ville være med de to vennene hans til deres leilighet for å spise.

Davies ble med, og plukket opp de to 'vennene' - en mann og en kvinne - i bilen sin.

- Så dro mannen plutselig fram en kniv og sammen med sin mannlige venn ranet lommeboka, mobiltelefonen og bilen min.