Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Benekter løgn

Presset mot George W. Bush ble i går så sterkt at utenriksminister Colin Powell måtte benekte at presidenten har lurt det amerikanske folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Washington vokser nå kritikken mot Bush-administrasjonen etter at den tidligere i uka innrømmet at presidentens påstander fra januar om at Saddam Hussein forsøkte å kjøpe uran i Niger i Afrika var feil.

Bentektet løgn

- Ingen i den amerikanske regjeringen forsøkte å lure eller villede det amerikanske folket, sa utenriksminister Colin Powell i går.

- På tidspunktet for talen om rikets tilstand hadde man kommet fram til at etterretningsopplysningene om at Iraks tidligere president Saddam Hussein hadde forsøkt å skaffe seg uranium var korrekte, sa Powell til reportere som følger Bush på hans rundreise i Afrika.

Irak i flere år

Ytterligere to amerikanske soldater ble drept i Irak i går. Det skjedde omtrent samtidig med at øverstkommanderende for invasjonsstyrkene, general Tommy Franks, i Kongressen måtte innrømme at amerikanerne måtte regne med å ha store styrker i Irak i mange år.

- Om det betyr to år, eller fire år, jeg vet ikke, sa Franks i kongresshøringen.

150000 soldater

Det er i underkant av 150000 amerikanske soldater som nå står i Irak, og general Franks ga ingen håp til alle de amerikanere som mener det er for mange, og som lurer på hvor lenge det amerikanske engasjementet i Irak vil vare.

- Jeg er dypt bekymret for den tilfredse maska vi forsøker i betrakte situasjonen med, sa republikaneren Ellen Tauscer i en ordveksling med Franks.

Fra Irak kommer det stadig rapporter om soldater som vil hjem. Men Bush lovte bare å fortsette å være tøff.

- Mann mot mann

s- Det vil ta mer enn 90 til 100 dager for folk å skjønne de store gledene ved frihet, og ansvaret som kommer med frihet, sa Bush i går.

- Det er ikke noen tvil om at vi har et sikkerhetsproblem i Irak, og vi må takle det mann mot mann. Vi må fortsette å være tøffe, sa Bush.

I BUSHEN: President George W. Bush var på Safari i Botswana i går. Problemene i Irak forfulgte ham også her.