Benekter massakre i Srebrebica

Serberne benekter at muslimer ble massakrert i Srebrenica. I en offisiell, serbisk rapport heter det at ofrene for massakren døde i kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten er laget av et utvalg som er oppnevnt av regjeringen i den serbiske delrepublikken i Bosnia. Rapporten avviser vestlige anslag om at opptil 8.000 bosniske muslimer ble drept etter at serbiske styrker hadde inntatt den FN-beskyttede enklaven Srebrenica.

I stedet påstår rapporten at rundt 2.000 bosnisk-muslimske soldater døde, de fleste i kamp.

Det internasjonale Røde Kors og FN har sagt at mange av de drepte var sivile, gutter og eldre menn, og at de ble slaktet ned i det verste massedrapet i Europa siden andre verdenskrig.

Det offisielle bosniske tallet på savnede fra Srebrenica er 7.942, mens de overlevendes organisasjoner mener at mer enn 10.000 ble drept.

Rapporten som ble presentert av TV-stasjonen ATV søndag, vil ventelig vekke sterke reaksjoner blant de overlevende og etterlatte etter Srebrenica-ofrene.

General Ratko Mladic, som er tiltalt av FNs krigsforbryterdomstol for folkemord for sin rolle under massakren, omtales i rapporten bare i forbindelse med evakueringen av sivile og forsøkene på å overtale muslimene til å overgi seg.

(NTB)