Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Benekter omstridt uttalelse

Bernie Sanders ble natt til onsdag konfrontert med at han skal ha sagt til Elizabeth Warren at en kvinne ikke kunne blitt president.

TROR EN KVINNE KAN BLI PRESIDENT: Demokratenes kandidat Bernie Sanders. Foto: Robyn Beck / AFP
TROR EN KVINNE KAN BLI PRESIDENT: Demokratenes kandidat Bernie Sanders. Foto: Robyn Beck / AFP Vis mer

De to var til stede under nattas debatt for demokratenes presidentkandidater. Der var det tidvis opphetet stemning, både på grunn av Sanders' angivelige uttalelse og situasjonen i Irak.

Elizabeth Warren har nemlig hevdet at Sanders har sagt til henne, under en privat middag i 2018, at han ikke trodde en kvinne kunne vunnet presidentvalget. Påstanden har skapt oppstuss i USA de siste dagene.

Dette benekter nå Sanders å ha sagt.

- Jeg sa det ikke, sier Sanders. Warren svarte at hun var uenig.

UT MOT TRUMP: Søndag talte senatoren Bernie Sanders til en forsamling i Pittsburgh, Pennsylvania, og der fikk Donald Trump gjennomgå. Video: CNN. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Rett i strupen

Sanders fortsatte:

- Jeg ønsker ikke å kaste bort tid på dette, for det er det Donald Trump og kanskje noen av mediene ønsker. Men alle som kjenner meg, vet at det høres usannsynlig ut at jeg ikke tror en kvinne kan bli president i USA, sier han.

Warren ønsket imidlertid ikke å ha en opphetet diskusjon med Sanders, og tok derfor debatten videre ved å se på det større bildet:

- Dette spørsmålet om en kvinne kan bli president har kommet opp, og det er på tide å gå rett i strupen på det, innleder Warren.

OPPHETET DEBATT: Elizabeth Warren, Joe Biden og Bernie Sanders. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
OPPHETET DEBATT: Elizabeth Warren, Joe Biden og Bernie Sanders. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer

Hun fortsetter:

- Vi må bare se på hvem som har vunnet før. Så, kan en kvinne slå Donald Trump? Se på mennene på denne scenen. Til sammen har de tapt ti valg. De neste her som har vunnet hvert eneste valg de har vært i, er kvinner, sier Warren.

Midtøsten-krangel

Ellers var altså ett av temaene den anspente situasjonen i Midtøsten etter at USA likviderte Irans generalmajor Qasem Soleimani.

Sanders var raskt ute med å anklage Trump for snakke usant om etterretningen som førte til likvideringen.

Tidligere visepresident Joe Biden mente han var den mest erfarne kandidaten i utenrikssaker. På spørsmål om USAs tilstedeværelse i Midtøsten svarte Biden at han vil beholde et mindre antall soldater i regionen.

- Det er feil å trekke ut soldater som er i Midtøsten for å kjempe mot IS. Jeg tror også Trump lyver når han sier at grunnen til angrepet var faren for angrep på amerikanske ambassader, sa Biden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media