Benekter samboerdrap

Den 48 år gamle mannen som i helgen ble siktet for å ha drept sin 43 år gamle samboer i parets leilighet i Sandakerveien i Oslo, benekter at han har noe med dødsfallet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48-åringen ble i Oslo forhørsrett mandag varetektsfengslet i fire uker, slik politiet hadde bedt om.

- Vi ba om fire ukers varetekt fordi vi mener å ha skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha drept samboeren sin og er tilfreds med at forhørsretten var enig med oss i dette, sier politiinspektør Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen døde etter at hun ble påført alvorlige hodeskader med et slagvåpen i leiligheten til paret i Sandakerveien i Oslo. Samboeren ringte selv og varslet politiet om saken lørdag ettermiddag.

Nekter skyld

48-åringen nekter straffskyld og har i politiavhør benektet at han har noe som helst med dødsfallet til sin 43 år gamle samboer å gjøre.

Da politiet kom til leiligheten fant de kvinnen i live, men med store hodeskader. Hun døde senere på sykehuset.

48-åringen, som var svært beruset da politiet kom, ble tatt med til politistasjonen. Natt til søndag ble han siktet for forsettlig drap på sin samboer.

Uklart motiv

Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags våpen kvinnen ble drept med, men de har en formening om saken. Motivet for drapet er også svært uklart.

- Vi avhører vitner og prøver å kartlegge bevegelsene til paret forut for drapet. Det er naturlig nok vanskelig å finne et motiv så lenge den siktede benekter at han har noe med drapet å gjøre, sier Haldorsen

Hun understreker at politiet ikke utelukker at andre personer kan ha noe med drapet å gjøre.

- Vi holder alle muligheter åpne. Saken er ikke oppklart, sier hun.

Advokat Trygve Staff, som forsvarer 48-åringen, opplyser til NTB at hans klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, men at de likevel ikke vil påkjære fengslingskjennelsen.

(NTB)