Benekter sluttpakker til 40 millioner

DnB hevder at Storebrand har gitt sluttpakker til ledere for 35-40 millioner. Men Storebrand blånekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB skal ifølge Finansavisen ha kommet over gullkantede sluttavtaler i forbindelse med arbeidet med fusjonen med Storebrand, som eier Finansbanken.

Under gjennomgangen av Storebrand skal DnB ha funnet ut at tre tidligere ledere i Private Banking-enheten i Finansbanken fikk 35-40 millioner kroner i samlet sluttpakke.

Pakkene var «pakket veldig pent inn og transportert utenom allfarvei», sier en anonym kilde til Finansavisen. En annen kilde sier at han aldri har sitt noe verre i en så liten bedrift som Finansbanken.

- Vanlig praksis

I et brev til Finansavisen avviser Storebrand påstandene. Toppledelsen i konsernet, samt administrerende direktører og enkelte nøkkelpersoner har avtaler om lønnsgaranti på mellom 18 og 24 måneder. Utover disse finnes det ikke avtaler om etterlønn utover oppsigelsestiden, hevder Storebrand.

- Dette er helt i tråd med vanlig praksis. Det eksisterer ikke avtaler på ekstraordinært nivå i konsernet, sier kommunikasjonsdirektør Per Ivar Sandvik til NTB.

16,2 millioner

Han bekrefter imidlertid at de tre lederne i Finansbanken har avtaler som er knyttet opp mot verdiskapningen på Private Banking-området. Avtalene gjelder i en tre- til seksårsperiode fra 2001, og har en forventet verdi på om lag 5,4 millioner kroner for denne perioden for hver enkelt av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer