Benekter Trumps versjon av telefonsamtale:
- Uttrykte ingen bekymringer

Tyrkisk myndighetsperson påstår at USAs president ikke kom med Syria-kritikk overfor kollegaen Erdogan.

SNAKKET SAMMEN: Recep Tayyip Erdogan og Donald Trump. Her i forbindelse med et FN-møte i New York tilbake i september. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / NTB Scanpix
SNAKKET SAMMEN: Recep Tayyip Erdogan og Donald Trump. Her i forbindelse med et FN-møte i New York tilbake i september. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «President Trump uttrykte bekymringer for at den eskalerende volden i det syriske distriktet Afrin undergraver våre felles mål».

Slik lyder en pressemelding utstedt av Det hvite hus onsdag.

Den tok for seg Donald J. Trumps telefonsamtale med hans tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan, og amerikanske myndigheter skriver at Trump ba Tyrkia om å «nedskalere» konflikten med USAs kurdiske allierte.

- Uttrykte ingen bekymringer

Nå, en dag etter budskapet fra USAs regjering, benekter en ikke navngitt tyrkisk myndighetsperson at denne delen av samtalen fant sted, ifølge al-Jazeera.

- Trump uttrykte ingen bekymringer om eskalerende vold i forbindelse med konflikten i Afrin. De to ledernes diskusjon om «Operasjon olivengren» (tilnavnet til den tyrkiske militæraksjonen. red.anm.) var begrenset til en utveksling av synspunkter, hevder kilden overfor kanalen.

Samme kilde påstår også at USAs president heller ikke tok opp «destruktiv og ondsinnet retorikk» rettet mot amerikanske statsborgere og personer som har mistet jobben i etterkant av det forsøkte statskuppet i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer