Bengt-Owe Gustafsson styrte «Viking Sky»: - Gjorde sitt beste

Kapteinens kone fulgte skrekknatta fra TV-skjermen hjemme i Finland. - Jeg var livredd, sier hun.

VAR KAPTEIN PÅ SKIPET: Bengt-Owe Gustafsson var kaptein på «Viking Sky» da problemene oppsto. Nå forteller kona Jenny Anne Gustafsson om skrekknatta. Foto: Privat
VAR KAPTEIN PÅ SKIPET: Bengt-Owe Gustafsson var kaptein på «Viking Sky» da problemene oppsto. Nå forteller kona Jenny Anne Gustafsson om skrekknatta. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var lørdag at cruiseskipet «Viking Sky» ble nødt til å sende ut et mayday-varsel som følge av motorproblemer.

I seks-åtte meter høye bølger drev det 227 meter lange skipet, med en bruttotonnasje på 47 800, ukontrollert inn mot grunna i Hustadvika, der det bare er fem meter dypt.

1373 mennesker var om bord og fikk oppleve dramatikken på nært hold. Bilder fra innsiden viser de kaotiske scenene om bord i cruiseskipet.

- Jeg var livredd

Bak spakene satt Bengt-Owe Gustafsson, som ifølge Yle har jobbet i Viking Cruises siden 2017. Dagbladet har de siste dagene forsøkt å komme i kontakt med ham, uten hell.

Kona hans, Jenny Anne Gustafsson forteller Dagbladet at hun har fulgt dramaet fra hjemmet deres i Finland. De to giftet seg i 2011 og møttes da de begge jobba i Fred. Olsen Cruise Lines.

- Jeg var livredd og har vært veldig bekymra. Det var ei venninne som fortalte meg at skipet hadde problemer - og da jeg så størrelsen på bølgene forsto jeg alvoret. Jeg ble sittende oppe hele natta og håpe på det beste, sier hun.

Hun forteller at hun etter hvert fikk kontakt med ektemannen, som sa: «Ikke få panikk. Vi skal evakuere og alt er under kontroll».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer