Presidentvalget i Frankrike:

Benôit Hamon kjemper for å gjenreise Sosialistpartiet, men klarer det neppe

Er ikke ego nok for fransk valgkamp.

NÅR IKKE GJENNOM: Sosialistpartiets presidentkandidat, Benôit Hamon, er for lite aggressiv og for lite ego, og klarer neppe å komme videre til andre valgomgang. Foto: NTB Scanpix 
NÅR IKKE GJENNOM: Sosialistpartiets presidentkandidat, Benôit Hamon, er for lite aggressiv og for lite ego, og klarer neppe å komme videre til andre valgomgang. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

49-årige Benôit Hamon er det tradisjonelle franske Sosialistparties presidentkandidat, men har ikke klart å nå hjem til folket.

- Hamon har ikke helt fått det til, og grunnen er at han ikke helt skjønner hva en presidentvalgkamp i Frankrike er. Fransk valgkamp er en egotrip, sier Franck Orban, fransk politisk nerd og førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold.

- Trekk deg!

Hamon var utdanningsminister under under tidenes mest upopulære president, Francois Hollande, men fikk sparken i fjor. Han fikk sin revansje ved å blir Sosialistpartiets presidentkandidat, men kommer neppe til den andre og viktige valgomgangen.

- Hamons stab er blitt tømt for alle de kjente navnene, som har gått til Macron. Den siste tida har mange bedt ham om å trekke seg til fordel for Mélenchon for at venstresida skal ha noen sjanse, men Hamon vil ikke det, sier Orban.

Forklarer hvorfor:

- Ytre-venstre-kandidat Mélenchon vil nærme seg Russland, vil ut av NATO og ha en annen Syria-politikk enn hva Sosialistpartiet ønsker. Dette er grunnen til at Hamon blir værende. Han tenker på Sosialistpartiets arv, og ønsker å føre den videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer