Benjamin Netanyahu har sikret seg flertall til å danne ny regjering

I Israel.

VANT, NÅ MED FLERTALL: Benjamin Netanyahu har sikret seg flertall i Knesset i Israel. Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEX
VANT, NÅ MED FLERTALL: Benjamin Netanyahu har sikret seg flertall i Knesset i Israel. Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sikret seg flertall i Knesset til å danne ny regjering, opplyser presidentens kontor.

Onsdag 18. mars vant han valget i landet.

President Reuven Rivlin har i to dager hatt samtaler med representanter for alle de ti partiene som kom inn i Knesset etter valget i forrige uke, for å høre hvem de anbefaler å gi regjeringsoppdraget.

Seks av dem støtter Netanyahu.

- Han har akkurat møtt med Yisrael Beitenu, og de anbefaler Netanyahu. Dermed har han støtte fra 67 representanter, sier talsmann Jason Pearlman.

Siden Knesset har 120 medlemmer, trengs det støtte fra minst 61 for å kunne danne regjering.

Valget i Israel sto mellom sittende statsminister Benjamin Netanyahu og hans viktigste utfordrer Yitzhak Herzog, som leder det nye valgforbundet Sionistunionen.

De første meldingene viste for seks dager siden at det er var helt jevnt mellom de to partiene.Valgdagsmålingen til Channel 1 ga Netanyahus parti Likud og Yitzhak Herzogs parti Sionistunionen 27 seter hver i parlamentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.