Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Benjamins mamma saksøker de tiltalte

I rettssalen på mandag vil Marit Hermansen for første gang møte de tre nynazistene som står tiltalt for å ha drept sønnen Benjamin. I løpet av saken vil hun også forklare seg om kravet på oppreising og erstatning på opptil 200 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen starter rettssaken mot de tre nynazistene Joe Erling Jahr (20), Ole Nicolai Kvisler (22) og Veronica Andreassen (18), som står tiltalt for drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar i år. I sal 227 på Oslo tinghus vil Benjamins mamma for første gang stå ansikt til ansikt med de tre tiltalte.

Erstatningskrav

Så fremt hun orker, vil Marit Hermansen være til stede under hele rettssaken. Hun skal selv forklare seg om sin opplevelse av hendelsene rundt sønnens død.

Ingen av de tiltaltes mødre stiller i retten.

Benjamins mor har holdt en lav profil overfor media i månedene etter drapet på sønnen, og ønsker minst mulig oppmerksomhet rundt sin egen person mens rettssaken pågår. To ganger etter sønnens død har hun møtt pressen. Første gang under lanseringen av Benjamins minnefond, deretter for å presentere boka «Rasisme forklart for barn», der hun har skrevet forord om Benjamins død.

Marit Hermansen har via sin bistandsadvokat, Nicolai Bjønnes, fremmet krav om oppreisning og erstatning begrenset oppad til 200000 kroner. Under behandlingen av erstatningskravet vil hun selv stå i vitneboksen.

Bjønnes er tidligere politiadvokat, og var blant annet aktor i Rasool-saken i 1999.

130 tilhørere

I Holmlia-saken er det satt av ti dager til rettsforhandlinger, og det er ventet enorm pågang både fra presse og publikum. I salen vil antirasister møte nazisympatisører. Det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak.

På grunn av den store pågangen vil Holmlia-saken overføres på tv-skjerm i naborommet, og totalt vil det være plass til rundt 130 tilhørere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!