Bensin- tjuver herjer

Stadig flere bilister stikker av fra bensinregninga. I år taper stasjonene rundt 40 millioner kroner på bensintyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bensinstasjonene står nærmest maktesløse overfor de mange som stikker av fra bensinregninga. Mest utsatt er stasjonene langs de mest trafikkerte veiene, samt der det er mange kunder. Daglig er det en eller flere som fyller full tank og stikker.

Per Lauvstad på Hydro-stasjonen i Hokksund bruker en time hver dag foran videoapparatene for å finne ut hvem det er som ikke har gjort opp for seg.

- Frekkheten har nesten ingen grenser, sier Lauvstad til Dagbladet.

Falske skilter

- Biler har falske skilter eller skilter det er umulig å lese. Eller bilen tankes og kunden går inn på stasjonen for å kjøpe pølse og cola. Men å gjøre opp for bensinen «glemmer» han. Det er vi som taper når kunden har tanket for 400 kroner og bare drar. Vi har et årlig tap på 30000 til 60000 kroner.

- Med vår avanse betyr det at vi må selge 100000 liter bensin for å oppveie tjuveriet, sier Lauvstad.

Betaler aldri

I enkelte miljøer har det gått sport i å ikke betale for seg. Noen stikker av hver eneste gang og skifter hele tida stasjon. De vet hva de skal gjøre for ikke å bli oppdaget. De registrerer hvor videokameraene står og passer på å ha ryggen til. De har tildekket skiltet eller har et falske tall/bokstaver. Dermed er det nærmest umulig å finne tilbake til bileieren og sjåføren.

Dagbladet har sett hvordan en unggutt stjeler bensin på en stasjon i Bærum. I en flott BMW 323i med mørke vinduer svinger han inn på stasjonen, fyller full tank (535 kroner) og har hele tida ryggen mot kameraet. Idet han setter seg inn i bilen viser han fingeren til kameret.

Skiltet har falske bokstaver, og det er ikke mulig å finne tilbake til eieren.