LAVPRIS: På Uno X-stasjonen i Sørlandsparken i Kristiansand. Foto: MORTEN BOSWARVA
LAVPRIS: På Uno X-stasjonen i Sørlandsparken i Kristiansand. Foto: MORTEN BOSWARVAVis mer

Bensin for under ni kroner i Kristiansand

Priskrig på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Kristiansand kan du fylle bensin for under ni kroner i dag. På Uno X-stasjonen i Sørlandsparken var prisen på 95 oktan nede i 8,90 kroner.

- Nå skal jeg snart reise ut og fylle opp tanken, sier Morten Boswarva, som tok bildene da han kjørte forbi bensinstasjonene tidligere i ettermiddag.

Han forteller at det var en del biler i kø utenfor Uno X-stasjonen da han kjørte forbi den. Men at det så ut som det var normal pågang på Esso-stasjonen i Lillesand, som han også kjørte forbi.

 Der var bensinprisen 9,10, som heller ikke er så verst i forhold til resten av landet.

Hvordan er bensinprisen hos deg? Send oss bilder til 2400@dagbladet.no eller MMS til 2400!

Kristiansand på topp
På Statoil-stasjonen i Vesterveien ligger prisen på 8,99 kroner literen for 95 oktan, skriver Fædrelandsvennens nettutgave. Også på 1-2-3-stasjonen på Dvergsnes i Kristiansand var prisen under ni kroner, ifølge NRK Sørlandet.

I slutten av oktober var prisen på under tier'n etter lokal priskrig i Oslo-området, men også da var Sørlandet et av stedene det var priskrig.

Nå er det Uno X-stasjonen som topper DinSides bensinbarometer, som gir en god oversikt over hvor det er mest priskrig i landet. Kristiansand topper nå lista, men også i Alta ser det ut til å være lave priser som følge av priskrig.

- Stadig hardere priskrig

Prisen på råolje falt onsdag til under 46 dollar per fat, og bensinprisen har bare gått nedover denne høsten. Men det er stadig hardere lokale priskriger som fører til de aller laveste prisene, skrev Dagens Næringsliv forrige uke. 


- Vi ser at nivået på de lokale priskrigene er blitt tøffere og at vi selger med lav eller ingen fortjeneste store deler av uken. Dette gjelder i store deler av landet, sier informasjonsdirektør i Norske Shell, Kim Bye Bruun, til avisa.

Dagens priser i Kristiansand er likevel ikke rekord denne høsten; Bye Bruun forteller at for to uker siden førte priskriger til at bensin ble solgt så lavt som 8,70 kroner i Trondheim.
I sommer var bensinprisene oppe i over 13 kroner literen.

SØRLANDSTILBUD: Bensinprisen er også lav på Esso i Lillesand. Foto: MORTEN BOSWARVA
SØRLANDSTILBUD: Bensinprisen er også lav på Esso i Lillesand. Foto: MORTEN BOSWARVA Vis mer