Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bensin kan bli opptil en krone dyrere neste år

I 2017 vil bensinprisene øke med 34 øre og diesel med 55 øre, men økningen kan komme til å bli nærmere én krone, ifølge oljeanalytiker.

PRISHOPP: Etter to år med lav oljepris og noe redusert bensinpris, skal bensinprisene opp i 2017. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISHOPP: Etter to år med lav oljepris og noe redusert bensinpris, skal bensinprisene opp i 2017. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilistene får fra 1. januar kjenne de økonomiske følgene av statsbudsjett-kompromisset.

Generalsekretær i interesseorganisasjonen Norsk Petroleumsinstitutt, Inger-Lise Nøstvik sier det blir en trippeløkning i avgiftene med økning i veibruksavgift, CO2-avgift samt merverdiavgift. På den måten øker bensinprisen 34 øre med moms, og diesel 55 øre, skriver E24.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets sier det er fire variabler som spiller inn for drivstoffprisene:

For det første er oljeprisen ventet å stige, deretter stiger også raffineringsmarginene. Saltvedt forklarer at det skjer når etterspørselen etter olje øker. For det tredje slår kronekursen inn, og til sist er det lokal priskonkurranse, hvor pumpeprisene kan variere med flere kroner i samme område.

- På grunn av alle variablene er det vanskelig å si akkurat hvor mye de vil stige, men jeg venter de vil stige sikkert nærmere én krone, sier Saltvedt til E24.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!