Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bensin ned 52 øre i juli

Prisen på en liter blyfri bensin har gått ned over ei halv krone hittil i juli. Og med større oljeproduksjon kan prisen fortsette å synke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går annonserte Statoil i Sandefjord med en literpris på kr 10,51 på blyfri bensin. Og lokale bensinkriger kan presse prisene enda lenger ned enkelte steder i landet.

Bakgrunnen for prisraset er at bensinselskapene har satt ned den veiledende utsalgsprisen med ei halv krone denne måneden, etter en historisk toppnotering på kr 11,20 3. juli i år.

Flere gode nyheter

- Vi har satt ned prisene fem ganger siden 3. juli. Sist torsdag var siste prisreduksjon, til kr 10,68 for én liter blyfri bensin, sier informasjonssjef Per Anders Owren i Shell.

Den halve krona trenger ikke være den siste gode nyheten fra bensinpumpene denne sommeren. Prisen kunne vært enda lavere dersom ikke en del raffinerier opererer med redusert kapasitet i sommermånedene. Oljeeksporten fra Europa til USA har også vært større enn normalt den siste tida.

- Alle monner drar. Men vi blir ikke fornøyde før prisen er under tier'n, sier informasjonssjef Egil Otter i Norges Automobil-Forbund.

Fortsatt press

Opec-landene øker nå oljeproduksjonen, og råvareprisen kan være på vei nedover fra 28 dollar fatet. For bare ett år siden gikk oljefatene for 10 dollar per stykk.

- Våre forsyningsfolk tror nedgangen vil stoppe opp noen dager, siden det er press rundt råvareprisen nå, sier Owren i Shell .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media