Bensin til 8,69

Fyll tanken om du er i Svolvær eller Kyrksæterøra i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For en gangs er det oljeselskapene og bensinstasjonene som deler ut førjulsgaver. I alle fall i Svolvær og utenfor Trondheim.

En leser i Lofoten forteller om 95 oktan bensin til 8,69 kroner literen og diesel til 7,95 i kveld på en Shell-stasjon i Svolvær. I følge Shells egne hjemmesider er veiledende literpris 11,03 (avgiften utgjør 7,10 kroner) for bensin og 10,33 (5,57 i avgift).

- Jeg er medeier i et lite lastebilfirma, og i dag har jeg spart 900 kroner på å kjøre 10 mil for å fylle tanken. Da er kjøreturen iberegnet, skriver Anders Andersen fra Bøstad.

Det er den nye eieren av en Shell-stasjon som startet priskrigen i Svolvær. De andre stasjonene har fulgt etter.Daniel Hektoen i Norske Shell sier at dette er den laveste utsalgsprisen han har hørt om på lang tid.

- Det er lokale konkurranseforhold som gir slike kampanjepriser. Jeg har hørt at prisene er nede på samme i nivå i kveld i Kyrksætøra utenfor Trondheim, sier Hektoen til Dagbladet.no. Han kjenner ikke til hva som er avtalt i disse tilfellene, men bekrefter at det er vanlig at oljeselskapene er med å "sponse" bensinstasjonenes lokale kampanjer.

-Årets laveste

- Dette er den laveste utsalgsprisen jeg har hørt om i hele år, og definitivt et tapsprosjekt på kort sikt. Men lav bensinpris er definitivt det mest effektive markedføringstiltaket for en bensinstasjon. Deretter kommer stasjonens beliggenhet og service, sier informasjonssjef Jacob Olsbø i Norske Shell til Dagbladet.no.

Han minner om at veiledende pris for 95 oktan var oppe i 12,60 kroner så seint som månedsskiftet juli/august i år.

Også Esso Norge pleier å være med å betale slike kampanjer.

- Jeg kan ikke huske å ha hørt om så lave priser som eksemplene fra Svolvær. Generelt er det stasjonene selv som tar initiativet til slike kampanjer, og det skjer ofte i helgene fordi mange er på veien, sier informasjonssjef Eirik Hauge i Esso Norge til Dagbladet.

Før helgen satte Esso opp veiledende pris på 95 oktan bensin med åtte øre til 11,02 kroner. Svingninger i dollarkurs og råoljepriser er den vanligste årsaken til prisjusteringer.

36 øre avanse

- Bensinstasjonene avanse ligger vanligvis på 36 - 38 øre literen. Det er sjelden vi hører om pumpepriser som ligger mer enn en krone under veiledende pris, sier informajonssjef Hauge.

Har du tips til billige steder å tanke bensin eller diesel i kveld?

BENSINKRIG: Stort billigere å tanke blir det ikke enn det er i Svolvær i kveld: 8,69 for bensin og 7,95 for diesel.