Bensin til gressklipper til 56 kroner literen

- Prisen er høl i huet.

MILJØBENSIN: Den er 99 prosent renere enn vanlig bensin, men drikker du den kan du bli svensk, advares det. Foto: Aspen
MILJØBENSIN: Den er 99 prosent renere enn vanlig bensin, men drikker du den kan du bli svensk, advares det. Foto: AspenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Kjøper du en 5 liter kanne Aspen alkylatbensin på Maxbo er prisen 279 kroner - nesten 56 kroner literen.

Men det er visstnok ikke norgesrekord.

- Jeg har funnet enda dyrere alkylatbensin på bensinstasjoner. En 3 liters flaske til 239 kroner, men det var fra en annen produsent, sier service- og supportansvarlig for Aspen i Norge, Arthur Knutsen, til HegnarOnline.

Det gir en literpris på nesten 80 kroner!

- Det er fri prissetting, men det er høl i huet, svarer han litt nølende.

Han kan fortelle at Aspen alkylatbensin kan kjøpes til rundt 169 kroner i faghandelen. Da er vi nede i 33,8 kroner literen, men fremdeles er det nesten tre ganger pumpeprisen på en bensinstasjon.

Fremdeles litt høl i huet? Gressklipperen vår går utmerket på det som kommer ut av pumpen til rundt 13 kroner literen.

- Alkylatbensin er mye renere enn vanlig bensin, som kan innholde opptil 35 prosent løsemidler. I en bil sitter du dekket for eksosen som kommer ut flere meter bak deg. Når du for eksempel går med gressklipperen går du midt i eksosen, sier han.

En bensin og en pizza Knutsen regner med at merprisen på miljøbensinen til en gressklipper en sommer tilsvarer prisen på en pizza.

- Men så miljøvennlig at den kan drikkes, slik en representant for Husqvarna uttalte til oss, er den ikke?

- Nei, pass deg for det for da blir du svensk. Det vil jeg ikke anbefale, spøker Knutsen, som til tross for at han er norsk, høres litt svensk ut.

99 prosent renere Alkylatbensin er 99 prosent renere enn vanlig bensin. Den skal visstnok være snillere mot mennesker og maskiner - og ikke minst miljøet.

Vi har spurt hos Maxbo hvorfor de tar 100 kroner mer for en 5 liter kanne Aspen alkylatbensin.

- Vi selger den til 259,- for en 5 liters kanne. Vi klarer faktisk ikke å matche prisen på 159,- hvis det er dette andre selger den for. Uten at jeg vet sikkert så kan det hende at de andre har kjøpt inn store kvantum og fått veldig gode rabatter, eller at de kjører gode tilbud på dette nå i sesongen, skriver Maxbo Kundeservice i en epost til HegnarOnline.

Det viser seg altså at prisen hos Maxbo kan variere også, for når noen butikker selger den for 279 kroner koster den altså 259 kroner andre steder.

- Det kan variere hvis det er en Franchise butikk eller ikke, sier hun.

MILJØ: Her hadde det kanskje vært en ide å bruke miljøbensin? Fra Sexfestival i den lille finske bygda Kutemajärvi. 
Markko sager dame og vinner en motorsag. Foto: Dagbladets fotografer.
MILJØ: Her hadde det kanskje vært en ide å bruke miljøbensin? Fra Sexfestival i den lille finske bygda Kutemajärvi. Markko sager dame og vinner en motorsag. Foto: Dagbladets fotografer. Vis mer