Bensinavgifter provoserer SV-topp

- Skremmer velgerne over til Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Per Østvold i Transportarbeiderforbundet ber partifelle Kristin Halvorsen (SV) droppe avgiftsøkningen på bensin og diesel. Hun skremmer velgerne over til Frp, mener han.

- Med den svære prisøkningen vi har hatt på bensin og diesel, så er det ikke nødvendig å skremme enda flere velgere over til Frp ved å øke avgiftene, sier Per Østvold, leder i Norsk Transportarbeiderforbund og sentralstyremedlem i SV til Dagens Næringsliv.

Østvold understreker at han er for miljøavgifter.


- Provoserer bare

- Men nå har bensinprisen økt med tre kroner på kort tid. Det skyldes økt etterspørsel og oljeselskapenes profittjag. Da trenger vi ikke å øke avgiftene med fem og ti øre. Det vil bare provosere. Det er ikke noe poeng å drive velgerne fra seg, sier Østvold.

Han avviser at det er populisme å gi etter for kravet om å fjerne økningen på diesel- og bensinavgiftene.

- Folks velferd er ikke populisme. Jeg tror vi må finne oss i høye priser, men når prisene stiger flere kroner over kort tid, så skaper det trøbbel for folk, kollektivselskapene og andre transportører.

- Vi kan ikke stille oss likegyldig overfor dette. Jeg tror rød-grønne velgere forventer at regjeringen skjønner problemene dette skaper, sier Østfold. (NTB).

 PROVOSERER:  Nye bensin- og dieselavgifter provoserer og skrmmer velgere over til Frp, mener SV-toppen Per Østvold. Foto: SCANPIX.
PROVOSERER: Nye bensin- og dieselavgifter provoserer og skrmmer velgere over til Frp, mener SV-toppen Per Østvold. Foto: SCANPIX. Vis mer