Bensinbomber og bråk i Belfast

Flere personer ble skadd da opprørspoliti i dag tidlig gikk til angrep på mange hundre demonstranter i et katolsk område i Belfast i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også flere andre steder i Nord-Irland var det sammenstøt mellom politi og katolikker som prøvde å hindre protestantiske marsjer.

Demonstrantene ble drevet bort av opprørspoliti som angrep med køller, og minst fem-seks demonstranter måtte behandles av helsepersonell for skader de var blitt påført av politiet. Minst 19 politifolk skal også ha blitt skadet i sammenstøtene.

- Jeg kunne ikke tro at politiet ville gå løs på en kvinne, sa en ung kvinne som blødde fra hodet etter å ha blitt slått av politiet med en kølle.

Bensinbomber

Sitt ned-demonstrasjonen ble gjennomført for å forsøke å hindre den tradisjonelle protestantiske Læregutt-marsjen i Lower Ormeau Road i Belfast.

Senere ble det meldt om sammenstøt også i Londonderry, som er eneste by der katolikker er i flertall. Tusenvis av protestanter hadde samlet seg for å markere slutten på en beleiring i 1689 der tusenvis av deres forfedre døde.

Flere hundre katolikker kastet bensinbomber, murstein og flasker mot politiet, som svarte med køller. Stedet der sammenstøtene skjedde var også åstedet for det berømte Bogside-slaget for 30 år siden, som førte til utplasseringen av britiske tropper i Nord-Irland.

I tillegg markerte helgen også årsdagen for bilbomben i byen Omagh som drepte 29 mennesker og skadet flere hundre.

(NTB)

BENSINBOMBER: En maskert katolikk kaster en bensimbombe mot opprørspoliti i Nord-Irland.