Bensinkrig i Norge: Statoil selger bensin og diesel uten fortjeneste

Statoil forventer at prisene skal ytterligere ned.

PRISKRIG: Statoilstasjoner i Oslo selger drivstoff uten å tjene et rødt øre, og langt under selskapets egen listepris. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISKRIG: Statoilstasjoner i Oslo selger drivstoff uten å tjene et rødt øre, og langt under selskapets egen listepris. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er full bensin- og dieselkrig i Oslo. Bensinstasjonene kjemper om påskekundene, og selger drivstoff uten fortjeneste.

- Prisene er godt nede på 9-tallet i Oslo-området nå. Og jeg vil tro det vil falle ytterligere i dagene som kommer, sier pressetalsmann i Statoil Fuel og Retail, Knut Hansen, til Dagbladet.

Det var E24 som først meldte om priskrigen, som foreløpig er begrenset til Oslo og deler av Rogaland. Hansen tror de lave bensin- og dieselprisene vil bre om seg før påsken er omme.

- Fram mot 2. påskedag kan prisene falle ytterligere flere andre steder også, kanskje ikke så mye som det har gjort i Oslo, men i en så lang helg vil nok prisnivået gå ned. Mange steder er allerede nivået betydelig under veiledende pris nå. Det er typisk for høytider at prisene faller veldig. Vi så det i julen også, sier Hansen i Statoil. 

Tjener ingenting De lave prisene har ingenting med innkjøpsprisene til Statoil å gjøre. De er faktisk høyere enn på en god stund, ifølge Hansen. Prisnivået er kort og godt en priskrig om å tekkes kundene. Setter én stasjon ned prisen, føler de andre i nærheten seg presset til det samme, og bensinsnøballen ruller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer