Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bensinkrig i Norge: Statoil selger bensin og diesel uten fortjeneste

Statoil forventer at prisene skal ytterligere ned.

PRISKRIG: Statoilstasjoner i Oslo selger drivstoff uten å tjene et rødt øre, og langt under selskapets egen listepris. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISKRIG: Statoilstasjoner i Oslo selger drivstoff uten å tjene et rødt øre, og langt under selskapets egen listepris. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er full bensin- og dieselkrig i Oslo. Bensinstasjonene kjemper om påskekundene, og selger drivstoff uten fortjeneste.

- Prisene er godt nede på 9-tallet i Oslo-området nå. Og jeg vil tro det vil falle ytterligere i dagene som kommer, sier pressetalsmann i Statoil Fuel og Retail, Knut Hansen, til Dagbladet.

Det var E24 som først meldte om priskrigen, som foreløpig er begrenset til Oslo og deler av Rogaland. Hansen tror de lave bensin- og dieselprisene vil bre om seg før påsken er omme.

- Fram mot 2. påskedag kan prisene falle ytterligere flere andre steder også, kanskje ikke så mye som det har gjort i Oslo, men i en så lang helg vil nok prisnivået gå ned. Mange steder er allerede nivået betydelig under veiledende pris nå. Det er typisk for høytider at prisene faller veldig. Vi så det i julen også, sier Hansen i Statoil. 

Tjener ingenting De lave prisene har ingenting med innkjøpsprisene til Statoil å gjøre. De er faktisk høyere enn på en god stund, ifølge Hansen. Prisnivået er kort og godt en priskrig om å tekkes kundene. Setter én stasjon ned prisen, føler de andre i nærheten seg presset til det samme, og bensinsnøballen ruller.

Ifølge Statoils egne hjemmesider er listeprisen på blyfri 95-bensin nå 14,68 kroner literen, mens den for diesel er 13,13 kroner. Det betyr at mange bensinstasjoner i Oslo-området selger drivstoff uten å tjene et rødt øre, ifølge Hansen.

Listepris på bensin er den maksimale prisen en bensinstasjon i en bensinstasjonskjede kan ta for bensinen.

Ifølge Hansen handler prisnivået i Oslo nå rett og slett om å gi påskebilistene en hyggelig overraskelse på vei hjem fra fjellet eller svigermor. 

- Innkjøpsprisene har faktisk økt, så dette er bare en god, gammeldags priskrig mellom bensinstasjonene, sier han. 

- Starter helt plutselig Bensinprisene faller ofte i høytider, og timingen for årets priskrig er neppe tilfeldig. Påskekundene, som det er mange av, er attraktive kunder for bensinstasjoner. På vei inn til å fylle bensin, må gjerne også tomme mager tankes opp. 

- En priskrig som dette skjer ved at en aktør setter ned prisen på drivstoffer, og dermed får man en motreaksjon fra konkurrentene. Dette starter helt plutselig, og det også er uvisst når det slutter. I helger som dette, med mange helligdager, da faller prisene siden mange er ute på veien nå, sier Hansen videre, og legger til:

- Disse stasjonene tjener ingenting på drivstoffet de selger. 

- Så bilistene bør bunkre opp nå?

- Njaei, de kan nok godt vente enda litt til, avslutter Hansen. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!