Bensinkrig på nettet

ÅLESUND (Dagbladet): Mens bensinprisene skyter til værs andre steder i landet, har Bensinbørsen på Sunnmøre presset prisene ned. Prisbevisste sunnmørsbilister jubler over det lokale initiativet fra NAF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en måned siden lanserte den lokale NAF-avdelingen i Ålesund og omegn Bensinbørsen. Ved hjelp av Internett, avisannonser, lokal tekst-TV og lokalradio informerer NAF om hvor sunnmøringene finner den billigste bensinen.

- Bensinbørsen har vært en suksess, sier en fornøyd leder i NAF Ålesund og omegn, Gjert Myklebust.

Nå oppfordrer NAF andre lokale avdelinger til å opprette bensinbørser etter mønster fra Sunnmøre for å presse stasjonene til å selge billigere bensin landet rundt.

- Prisene var godt over 11 kroner literen før Bensinbørsen startet. Nå selger enkelte stasjoner bensin helt ned i 10,59 pr. liter. Klart vi er fornøyde, sier Myklebust.

Må henge med

Den lokale NAF-avdelingen har egne folk som overvåker alle stasjonene på Sunnmøre. De melder prisene inn til NAF i Ålesund, som deretter kringkaster de billigste stasjonene via Internett, lokal radio og på tekst-TV over hele Sunnmøre.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde bilister, sier Myklebust.

Bensinstasjonene er ikke like fornøyde. Mange føler seg forpliktet til å henge med på bensinkrigen og ser fortjenesten skrumpe inn. Men i NAF har de svaret klart:

- At bensinstasjonene får svi er uinteressant så lenge bilistene får billigere bensin. Det finnes grenser for hva bilistene kan finne seg i. Dersom vi kan fortelle hvor forbrukerne kan kjøpe den billigste bensinen, så gjør vi det, svarer Myklebust bestemt.

Han lover å fortsette med Bensinbørsen i minst to måneder til.

- Da vil fokus bli rettet mot politikere og oljeselskap som stikker av med mesteparten av det bensinen koster.

Jubler

- Vi jubler for initiativet i NAF Ålesund, sier informasjonssjef i NAF Norge, Egil Otter om Bensinbørsen på Sunnmøre.

Også han avviser kritikken fra bensinstasjonene om at de skyter på feil målskive:

- Stasjonene i distriktene har god margin på bensinprisene. Og ingen stasjoner lever av bensinsalg alene. Bensinstasjonene tar allerede igjen den lave prisen på bensin ved å ta opptil dobbelt så høy pris på andre varer.

PROVOSERER: Gjert Myklebust i NAF Ålesund og omegn tar i bruk Internett for å fortelle bilistene hvor de kan tanke billigst.