Bensinlokk løsnet i lufta

Coast Air-fly var på vei til Stord, måtte snu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et Coast Air-fly på vei fra Fagernes til Stord via Oslo måtte snu og returnere til Gardermoen i går. Årsaken er at et av bensinlokkene forsvant i lufta under takeoff.

«Plopp»

- Under stigningen fra Gardermoen løsner bensinlokket på venstre vinge. «Plopp,» sier det, så hopper det ut, redegjør Gunnar Ågren, operativ sjef i Coast Air overfor BT. no.

Lokket var riktignok sikret med en vaier, men satt ikke der det skulle. Det skal ikke ha lekket ut bensin, men pilotene bestemte seg altså for å snu.

Ågren tror feilen oppsto da bakkemannskapene på Gardermoen satte bensinlokket på plass før takeoff, og at det er såpass vanskelig å oppdage at kapteinen ikke merket det løse lokket på inspeksjonsrunden.

Nede på bakken igjen gikk flyet gjennom en ny sjekk, og det ble ikke funnet flere feil. Jetstream 32-maskinen kunne dermed ta av i retning Stord igjen, en halvtime forsinket.

- Ikke fare

Ifølge Ågren utgjorde ikke hendelsen noen sikkerhetsrisiko, siden drivstoff som teoretisk kan lekke ut, er for langt unna motoren til at det skal kunne antenne. Det understøttes av operativ direktør Gudmund Taraldsen i Luftfartstilsynet, som etter hvert får saken på sitt bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer