Bensinprisen faller som et lodd - og kan fortsette nedover

- Fortsetter eurokrisa kan bensinprisen falle til 11 kroner literen, sier oljeanalytiker.

Bensinprisen faller som et lodd - og kan fortsette nedover
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen setter Statoil ned veiledende bensinpris til 14 kroner og 53 øre. Prisen på bensin har dermed falt en krone og 15 øre på under to måneder.

I samme periode har dieselprisen falt med en krone og 20 øre, og fra i morgen av koster en liter diesel 13 kroner og 16 øre.

Fallende oljepris Pressetalsmann Knut Hilmar Hansen i Statoil Fuel & Retail sier at prisfallet skyldes en kobinasjon av tre faktorer.

- Bensinprisen avhenger av oljeprisen, dollarkursen og og produksjonskapasiteten i raffineriene. Nå er kapasiteten stor, dollarkursen har falt litt og oljeprisen en har falt en god del. Når kostprisen faller, senker vi også prisen på drivstoff.

Oljeprisen har falt fra rundt 110 dollar fatet i gjennomsnitt de første månedene i år, og er nå ned på 90 dollar fatet.

Avhenger av Hellas Oljeanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i Nordea Markets mener oljeprisen avhenger av eurokrisa. Vokser krisa seg større, faller dermed også bensinprisen.

- Får vi ikke noen løsning i Hellas og Spania så kan oljeprisen kollapse. Da kan bensinprisen bevege seg ned mot 11 kroner literen, sier Saltvedt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer