Bensinstasjonene forsvinner

Kan være under 1000 bensinstasjoner om 15 år.

FORSVINNER PÅ GRUNN AV FRAFLYTTING:  - Jeg tipper at det om 15 år vil være godt under 1.000 bensinstasjoner i Norge, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORSVINNER PÅ GRUNN AV FRAFLYTTING: - Jeg tipper at det om 15 år vil være godt under 1.000 bensinstasjoner i Norge, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av de siste ti årene er det blitt 622 færre bensinstasjoner i Norge, viser tall fra Norsk Petroleumsinstitutt.

Bare i løpet av fjoråret ble det 47 færre bensinstasjoner her i landet. NHO er bekymret.

- Nå er vi nødt til å beholde dem vi har igjen. Vi klarer oss ikke med færre, sier NHOs regiondirektør Marit Helene Pedersen i Finnmark til Dagsavisen.

Men Statoil Norge, som driver nær 500 bensinstasjoner landet rundt, kan ikke trøste Pedersen.

Fraflytting

- Jeg tipper at det om 15 år vil være godt under 1.000 bensinstasjoner i Norge. Det er først og fremst langs kysten, fra Sogn og Fjordane til østkysten av Finnmark, og i mindre bygder i innlandet, at bensinstasjoner vil forsvinne, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge.

Han sier at årsaken er fraflytting.

- Folk flytter fra mindre steder. Når befolkningsgrunnlaget blir for lite, forsvinner postkontoret, dagligvarebutikken og også grunnlaget for å opprettholde bensinstasjonen, sier Rinde.

MERKUR

Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken (Sp) i Kommunal- og regionaldepartementet mener ett av svarene på fraflytting og pengeflukt ut av bygda er regjeringens MERKUR-program, som trådte i kraft i 2007. Det står for Merkantilt kompetanseprogram for utkantbutikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer