TUSENVS AV TYVERIER: Noen kunder har stjålet bensin femti ganger eller mer. (Stasjonen over er ikke omtalt i saken) Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TUSENVS AV TYVERIER: Noen kunder har stjålet bensin femti ganger eller mer. (Stasjonen over er ikke omtalt i saken) Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Bensintyver stjeler for 35 millioner i året

Hittil i år har kunder bevisst stukket fra bensinregningen 12 000 ganger. Bensinforhandlere vil ha forhåndsbetaling for å få bukt med problemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyvene er utspekulerte ifølge forhandlerne. Noen kjører med stjålne skilter og andre dekker dem til, skriver Aftenposten.

Bensinforhandlernes bransjeforening anslår at kunder kjører fra regninger for 35 millioner kroner i året. Rundt 70 prosent av tilfellene skyldes forglemmelse, mens omtrent 10 prosent er rene tyverier.

- Bare i løpet av den siste måneden har vi anmeldt ti-tolv personer, og i år kommer vi nok opp i hundre anmeldelser. Hver av dem har stjålet bensin minst 50 ganger eller mer, opplyser Stein Erik Larsen i firmaet Pixima til avisen. Pixima gjør forretning på å etterforske pumpestikkene, som det kalles på bransjespråket. De har spesialisert seg på å spore opp tyvene ved hjelp av overvåkingsbilder fra stasjonene.

Det eneste som kan sikre at forhandlerne får pengene sine ved kontantkjøp, er forhåndsbetaling, en ordning som ifølge Aftenposten, sitter langt inne hos bransjen. Likevel er det en mulighet som vurderes av enkelte stasjoner.

- Det er en løsning for stasjonene som er mest utsatt. Det vil fungere slik at pumpene først blir aktivert når kunden har betalt. Vi har hatt et prøveprosjekt som har vist at kundene har forståelse for en slik ordning, men trolig vil det bli opp til hver enkelt forhandler om det skal innføres, sier informasjonssjef Pål Heldaas i Statoil Norge AS.

(NTB)