Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bent Brubakken døde etter bytur

24-åring har innrømmet at han slo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var 38 år gamle Bent Brubakken som døde etter å ha blitt slått ned i Porsgrunn sentrum natt til i dag. Han hadde vært på bytur med venner, en tur som endte fatalt for småbarnsfaren.

Nøyaktig hva som har skjedd er foreløpig uklart. En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble avhørt av Telemark-politiet i formiddag og skal framstilles for varetektsfengsling i morgen.

Under dagens avhør erkjente han å ha slått Brubakken.

Følte seg truet

- Min klient har erkjent at han slo. Han har forklart at slaget kom fordi han ville komme seg ut av en situasjon han oppfattet som truende, sa 24-åringens advokat Heidi Ysen til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Den siktede er en kjenning av politiet.

- Mannen er kjent for politiet fra tidligere, også for voldsbruk, sa politiadvokat Håvard Kalvåg i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no i formiddag.

Den døde 38-åringen skal obduseres i morgen.

Foto: ARILD ENGER
Foto: ARILD ENGER Vis mer

- Vi vet jo ikke dødsårsaken ennå, så obduksjonen er viktig. Vi regner med å få en foreløpig obduksjonsrapport i morgen ettermiddag eller tirsdag, sier politiadvokat Kalvåg til Dagbladet.no i kveld.

Funnet livløs

Bent Brubakken ble funnet livløs utenfor restauranten Park i Porsgrunn natt til i dag.

- Vi fikk inn en melding klokka 02.28 i natt om at en av våre patruljer hadde funnet en bevisstløs person i nærheten av en restaurant i Porsgrunn sentrum, sa operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Brubakken ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde. To timer senere ble han erklært død.

Politiet i Telemark ønsker å komme i kontakt med vitner i saken. Dersom du vet noe, ta kontakt med Telemark politidistrikt på telefon: 02800.

Politiet i Telemark ønsker å komme i kontakt med vitner i saken. Dersom du vet noe, ta kontakt med Telemark politidistrikt på telefon: 02800.

DØDE:<b/> Den 38 år gamle småbarnsfaren Bent Brubakken døde natt til i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!