Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bent Høie hyller Brede Bøes åpenhet om hiv-diagnosen

Politikere bør være mer åpne om sine utfordringer, sier Høyres Bent Høie.

STØTTER BØE: Åpenhet om hiv er et viktig verktøy for å stoppe spredningen av viruset, mener leder av Stortingets Helse- og omsorgskomité, Bent Høie. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STØTTER BØE: Åpenhet om hiv er et viktig verktøy for å stoppe spredningen av viruset, mener leder av Stortingets Helse- og omsorgskomité, Bent Høie. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et innlegg som er publisert hos Moss Avis i går forteller komiker Brede Bøe at han vil stille som kandidat for Østfold Høyre til Stortingsvalget neste år. Samtidig skriver han at han har alkoholproblemer, er bipolar og hiv-positiv.

Partifelle Bent Høie, som leder Stortingets Helse- og Omsorgskomité, kan ikke huske at noen andre politikere har stått åpent frem som hiv-positiv.

- Jeg synes det er bra at Brede Bøe har valgt å være åpen om dette. Jeg tror det betyr veldig mye for de som selv har denne diagnosen. Det er et sterkt behov for å avstigmatisere hiv og aids. Det kan bidra til å bekjempe den videre spredningen av viruset, sier Høie til Dagbladet.

Støtter Forsberg Brede Bøe reagerer i sitt innlegg på at Østfold Arbeiderparti vraket Thor Erik Forsberg som stortingsrepresentant, etter at det kom fram at han har slitt med cannabismisbruk.

Bent Høie vil ikke blande seg i nominasjonsprosessen i Østfold Arbeiderparti, men sier at han ønsker en kultur i Høyre der en støtter de som står åpent frem om personlige utfordringer.

- Vi kan sikkert bli bedre, men jeg ønsker at Høyre skal være et parti der vi støtter hverandre om ting blir vanskelig. Jeg vil at Høyre skal være et parti der våre folkevalgte er forbilder og viser medmennesklighet, sier Høie.

- Uakseptabelt Både AUF Østfold og nestleder i Sarpsborg Arbeiderparti Hildur Bakkene viser sin fulle støtte til Thor Erik Forsberg, og ønsker at han fortsatt skal være deres prioriterte stortingskandidat. Bakkene mener Stortinget skal representere folket, og at heller ikke folket er feilfrie.

Helga Pedersen understekte til Dagbladet i går at hun har hatt flere samtaler med Forsberg om hans personlige problemer, men at å bruke narkotika når du sitter på Stortinget er uakseptabelt.

- Det er et minimumskrav at en skal følge de lovene en selv vedtar, mener Pedersen.

ÅPEN OG ÆRLIG: Brede Bøe ønsker å slå et slag for åpenheten i et innlegg hos Moss Avis. Foto: Nina Hansen
ÅPEN OG ÆRLIG: Brede Bøe ønsker å slå et slag for åpenheten i et innlegg hos Moss Avis. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media