OMSTRIDT: Bente Mikkelsens planlagte kursutflukt til Roma har møtt massiv kritikk. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
OMSTRIDT: Bente Mikkelsens planlagte kursutflukt til Roma har møtt massiv kritikk. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Bente Mikkelsen dropper Roma-oppholdet

Etter massiv kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst dropper oppholdet på Nato-kurs i Roma, melder P4.

Planene om Nato-kurset har møtt massiv kritikk.

350 000 kroner Etter planen skulle Mikkelsen fra februar tilbringe fem måneder i den italienske hovedstaden, med full lønn, dette samtidig med at sykehusene gjennomgår en vanskelig periode med omstillinger og kutt i kursmidlene.

Kurset hun skulle delta på, er et såkalt seniorkurs i regi av Nato Defence Collage. Forsvarsdepartementet skulle betale for kurs, reise og opphold, til en samlet regning på 350 000 kroner, ifølge beregninger Drammens Tidende foretok.

Reaksjonene haglet fra flere hold. Så vel Legeforeningen som Sykepleierforbundet fant tidspunktet og anledningen helt feil.

- Jeg synes det sier noe om tanker om egen storhet og liten evne til selvkritisk refleksjon, uttalte Tom Henri Hansen i Legeforeningen til NTB.

Han la til at oppholdet virker mer som ferie enn som kurs.

- Bør gå Også fra politisk hold var reaksjonene sterke; Frp's Carl I. Hagen krevde Mikkelsen avgang, mens så vel KrF som Sp så for seg et etterspill.

Mikkelsen selv uttalte at kurset ville gi henne verdifull kunnskap og innsikt, og virke som en utfordring.

Helse Sør-Øst har ansvaret for sykehusene på Østlandet. I helseforetaket foregår bl.a. den store sammenslåingen av flere sykehus i Oslo. Underforetaket Vestre Viken, som driver de statlige sykehusene i Kongsberg, Bærum, Drammen og Hønefoss, må kutte 330 millioner kroner i år.

Dagbladet følger saken.