Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bentes skitur med hunden blir sett av hundretusener: - Helt utrolig!

I skrivende stund er videoen delt over 100 000 ganger på tre dager.

BESTEMT HUND: Skituren til Svein Erik Moe, Bente Forsberg og hunden Warro i Askim 3. mars, har fått mye mer oppmerksomhet enn ventet. Etter at Svein Erik la ut denne snutten på en Facebook-gruppe for elgehundeiere, har responsen strømmet inn fra alle kanter. I skrivende stund har over 104 000 mennesker delt videoen. Video: Svein Erik Moe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag dro samboerparet Svein Erik Moe og Bente Forsberg ut på skitur. Med seg hadde de sin faste turkompanjong - en norsk elghund grå ved navn Warro.

UT PÅ TUR: Hundeeier Bente Forsberg sammen med den nye nettstjerna Warro. Bilde: Privat
UT PÅ TUR: Hundeeier Bente Forsberg sammen med den nye nettstjerna Warro. Bilde: Privat Vis mer

Hundeeierne er begge medlemmer av en Facebook-gruppe for tilhengere av den norske nasjonalhunden, og det var der Svein Erik Moe delte et lite glimt fra skituren på Askim, med teksten «Noen som kjenner igjen denne stilarten? Og da tenkte jeg på stilen til kjerringa.»

To dager seinere er videoen sett av hundretusenvis av folk fra ulike deler av verden, og i skrivende stund har over 104 000 mennesker delt videoen, som opprinnelig bare var ment for felles elghundeiere.

  • Se videoen øverst i saken.

Enorm respons

Bente og Svein Erik sier til Dagbladet at de aldri hadde ventet seg en slik enorm respons:

- Vi forstår det ikke, det er helt utrolig, sier Bente til Dagbladet.

Forsberg er den som går på ski i videoen, med hunden Warro i bånd bak seg. Hun forteller hva som skjedde:

- Vi var på skitur for å se på Baglerrennet, og hadde gått fire-fem kilometer da vi skulle snu. Ofte når vi snur nesa hjemover pleier Warro å legge seg på ryggen og kose seg i snøen. Han liker også at vi drar ham bortover, så han kan rulle litt rundt og få sin spabehandling. Han gjør dette ofte, spesielt når vi står på ski.

- En bestemt hund

Det var nettopp dette fireåringen gjorde lørdag også, og i videoen kan man se Warro velte seg i snøen, og tilsynelatende nekte å reise seg opp på fire bein.

Bente forteller at de var usikre på om dette var et karaktertrekk for deres hund, som har gitt dem mange morsomme opplevelser, men at de ut ifra kommentarfeltet forstår at han ikke er unik:

- Vi har fått mange kommentarer på at dette er typisk oppførsel for denne rasen, etter å ha delt videoen på gruppa for norsk elghund grå. Vi har også fått mange videoer av hunder som gjør det samme. Warro har også en stor personlighet, og noen ganger vil han bare bestemme. Han slapper bare av litt.

Forsberg forteller videre at de aller fleste reaksjonene har vært positive, at mange syns det er morsomt, og at de kan se at han koser seg.

- Det har tatt helt av, den har blitt delt mye mer enn vi trodde. Dette så vi ikke komme. Vi gjorde det bare på moro, og moro ble det også.

Det har likevel vært et fåtall negative bemerkninger, ifølge hundeeieren.

- Noen kan se videoen og tenke at det kanskje ikke er så hyggelig å se at man drar en hund på denne måten, men han skader seg ikke. Warro elsker å gå på tur, og å leke i snøen.

Viral på få dager

Bente forteller også at den virale effekten videoen har hatt - som i utgangspunktet bare skulle vises til felles hundeeiere, har gitt henne en oppvekker.

- Gruppa [på Facebook, red.anm.] har fått flere hundre nye medlemmer etter videoen ble lagt ut, fra ulike deler av verden. Det er utrolig gøy, og vi har ikke helt skjønt omfanget.

- Da jeg kom på jobb i dag og skulle vise videoen, hadde en kollega allerede sett den, og visste ikke at det var meg. Dette viser hvor fort ting kan spre seg på nett.

Hun understreker at den nye internettstjerna ikke har tatt skade av den uforventede oppmerksomheten:

- Hovedpersonen selv merker det nok ikke så godt.

Ikke nok hund for i dag? Se flere av våre beste hundevideoer her:

VIRAL HUND: Jack Russel terrieren Ollys mindre vellykkede agility-show er sett av millioner verden over. Også kommentatoren er i ekstase over hundens prestasjoner: - Haha! Det beste jeg har sett!. Video: Crrufts / The Kennel Club via CNN Vis mer
GJENFORENING: Shane Godfrey ble alvorlig syk og gikk ned 20 kilo på fem uker. Da han kom tilbake fra sykehuset kjente ikke hunden hans Willie ham igjen, helt til han brukte luktesansen. Video: Jukin Media / AP Vis mer
UVANLIG PAR: Hunden Max og anda Quackers er blitt uadskillelige. De gjør alt sammen. Alt. Video: WCCO, Privat / CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!