ILLUSTRASJONSFOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet.
ILLUSTRASJONSFOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet.Vis mer

Benytt vårjakka nå - om få dager kommer «ruskeværet»

Nå blir det kaldere. Sen-vinteren er rett rundt hjørnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det blir en brå overgang fra det vi har nå. Det blir relativt fint store deler av landet fram til torsdag, så endrer det seg en del og blir kaldere i hele landet, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Mariann Foss, til Dagbladet.

- Nyt dagen Det blir med andre ord relativt fint vær flere steder i landet i dag og de neste to dagene, men mot helga kommer det skikkelig «ruskevær» - og varmere klær bør hentes fram igjen fra skapet.

- Det er vårlig nå, det vil jeg si, men mot helga blir det definitivt mindre vårlig. I løpet av helga vi gradene synke opp til fem grader på dagtid mange steder, forteller Foss.

- Hvis du tar Oslo som et eksempel, så vil det bli ti grader i dag og fram til torsdag. Men over helga blir det mye kaldere, og på søndag er vi nede i fire grader, sier den vakthavende meteorologen.

Høyttrykket over Sør-Norge vil forsvinne, og det får igjen den konsekvensen av at det blir mer uvær for Ola og Kari Nordmann.

- Man bør nyte dagen i dag, også kommer det senere i uka til å bli sludd, lavere temperaturer og kortvarig snø flere steder, er meteorologens noe dystre melding.

Vind og uvær Det er flere steder i Norge som vil få varierende værtyper i løpet av de neste dagene. På kysten ved Møre og Romsdal og helt opp til Finnmark vil det blåse kraftig og opptil en liten storm på kysten mellom Kristiansund og Hammerfest, opplyser meteorologen.

I tillegg er det sendt ut ekstremvarsel fra Meteorologisk institutt om mye nedbør i Nordland og lengst nord i Trøndelag.

- Ja, det stemmer. Det er venta mellom 60 og 100 millimeter nedbør i løpet av dagen i dag, så det vil komme mye regn, sier Foss.

Det er ventet at kulda som kommer til helga, også vil vedvare inn i neste uke.