Donald Trump

Beordrer skulpturpark

Donald Trump runder av presidentperioden sin ved å beordre det amerikanske innenriksdepartementet til å bygge en «nasjonal hage for amerikanske helter» med 250 statuer.

FERDIG: Donald Trumps fire år som president nærmer seg slutten. Her er noen av øyeblikkene som skapte overskrifter. Har du en favoritt? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag, to dager før Joe Biden tas i ed, beordret avtroppende president Donald Trump byggingen av en «nasjonal hage for amerikanske helter» - en skulpturpark til ære for amerikanske nasjonalikoner.

Det kommer fram i en presidentordre fra Det hvite hus.

Hensikten med parken er å «reflektere den fantastiske prakten som er vår nasjons tidløse fremragenhet», heter det med presidentens egne ord.

- Det vil være et sted hvor våre borgere, unge og gamle, kan fornye sin forestilling om storhet, og møte utfordringen jeg ga alle amerikanere i min første tale til Kongressen: Tro på deg selv, tro på framtida, og tro, nok en gang, på USA, fortsetter han.

- Under angrep

Parken er en reaksjon på demonstrasjoner hvor statuer av historiske amerikanske personer har blitt utsatt for hærverk, ifølge presidenten.

- Den nasjonale parken er USAs svar på dette uforsvarlige forsøket på å fjerne våre helter, våre verdier og hele vårt levesett. Her skal øyeblikkets ødeleggelse og uenighet bekjempes med kjærlighet for vårt land og varig patriotisme, skriver Trump.

Bakgrunnen for flere av disse hendelsene er at personene statuene avbilder, knyttes til sørstatssiden av borgerkrigen, og støtte til slaveriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer