Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beordret husarrest for Pinochet

Augusto Pinochet er frisk nok til at han kan stilles for retten, mener en chilensk dommer. Eksdiktatoren blir dermed tiltalt for bortføring og drap på ni opposisjonelle og satt i husarrest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Juan Guzman avviser dermed forsvarernes påstand om at 89-åringen har for dårlig helse til å kunne stilles for retten. Guzman reiste mandag tiltale mot Pinochet for bortføring og drap på minst ni personer. Likene er aldri blitt funnet. Anklagene knytter seg til den såkalte Operasjon Condor, som henviser til bortføring og drap på politiske motstandere i en rekke søramerikanske diktaturer på 1970- og 1980-tallet.

Rundt 3.000 opposisjonelle ble drept i Chile under Pinochets styre mellom 1973 og 1990, ifølge offisielle tall.

Pinochets forsvarere vil anke beslutningen. Advokatene klarte å hindre at 89-åringen ble stilt for retten for å svare for andre anklager om menneskerettighetsbrudd under hans brutale regime. Høyesterett kom da fram til at eksdiktatoren led av en mild form for demens, som medførte at han ikke var mentalt frisk nok til å møte for retten. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media