Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
COVID-19: På en pressekonferanse tirsdag 7. juli varsles det at Melbourne vil gå inn i en seks uker lang lockdown. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Coronaviruset:

Beordret lockdown

Melbourne vil fra i natt gå inn i en seks uker lang lockdown.

På en pressekonferanse tirsdag varsles det at Melbourne fra klokka 23.59 den 8. juli vil gå inn i en seks uker lang lockdown for å stoppe et nytt smitteutbrudd av coronaviruset, melder The Guardian.

- Vi må være realistiske med tanke på omstendighetene vi står overfor. Vi må være klar over at dette ikke er over, sier delstatsminister i Victoria, Daniel Andrews.

- Vi må ta dette like alvorlig som en skogbrann. Det handler om liv og død, sier delstatsministeren.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Det er en pandemi

Unntak fra nedstengningen er om man skal handle, trene, ikke kan studere eller gjøre jobben sin fra eget hjem - eller utøve et forsørgeransvar.

De nye restriksjonene innebærer videre at maks fem personer får delta i et bryllup, og maks ti i en begravelse. Det vil ikke være lov å ta imot besøk i eget hjem. Restauranter og kafeer vil få holde åpent, men kan kun levere take away-mat.

Konsert-steder, museum, kino, dyrehager, badeanlegg og gallerier må stenge.

- Jeg er utrolig lei meg for at vi befinner oss i denne situasjonen, sier Daniel Andrews.

- Dette er utfordrende. Jeg forstår det. Jeg vet det. Jeg ønsket ikke å komme i denne posisjonen. Ingen i Victoria gjør det. Men la oss ikke se på dette bare som en ulempe. Det er mye mer enn det. Det er en pandemi. sier han.

Islolerte

Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Lørdag måtte myndighetene isolere beboerne i ni kommunale boligblokker og de 3000 beboerne må holde seg inne i fem dager.

I går stengte delstaten New South Wales grensa til Victoria etter smitteøkningen.

I Victoria ble det rapportert om 191 nye smittetilfeller de siste døgnet - som er det høyeste tallet på nye smittede siden viruset kom til Australia, skriver Bloomberg.

- Dette er er et uholdbart tall på nye smittede, sier delstatsminister Andrews.

- På dette nivået er det umulig å undertrykke viruset uten å ta betydelige grep.

Medisinsk sjef i delstaten, professor Brett Sutton sier på dagens pressekonferanse at det ikke var et råd om lockdown han ønsket å gi.

- Det jeg ikke ønsker er å se flere dødsfall enn det som allerede er spådd.

- Vi må få ned tallene, sier han

- Det har vært en betydelig økning de siste dagene, sier Sutton.

Melbourne er Australias nest største by, med nesten fem millioner innbyggere.

Israel stenger

Også Israel varsler i dag at de vil gjenninnføre strenge coronatiltak etter å ha sett en økning i antall smittetilfeller.

Dette skjer bare fem uker etter at landet gjenåpnet, skriver Sky News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!