Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beordret mordet på journalist

Italias tidligere statsminister Giulio Andreotti beordret mafian til å myrde den kritiske journalisten Carmine Pecorelli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreotti ble i november dømt til 24 års fengsel for medvirkning til drapet på journalisten Carmine Pecorelli, som ble skutt ned på åpen gate i Roma av en drapsmenn fra mafiaen som aldri er funnet.

Detaljene i dommen mot den 83 år gamle tidligere statsministeren, som ble offentliggjort torsdag, viser at Andreotti selv beordret journalisten drept.

- Andreotti hadde en særlig interesse i å sikre at Pecorelli ikke publiserte visse sensitive biter av informasjon, heter det i dommen.

Andreotti, som også er tiltalt i en annen mafia-relatert sak, har nektet kjennskap til drapet, og varslet en anke.

Den tidligere statsministeren er fortsatt på frifot i påvente av at ankesaken skal komme for retten.

(NTB)

GUDFAR: Italia er ikke som andre europeiske land. Flere av landets toppolitikere har svært nære forbindelser med mafiaen. Statsminister Andreotti beordret selv et drap.
OFFER: Carmine Pecorelli måtte tas av dage fordi Andreotti fryktet å bli avslørt. Drapet skjedde i 1979. Rettssaken mot Andreotti har tatt syv år - hittil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling