Beordret nye vitneavhør midt under saken

Midt under forklaringen til Synøve Kirkemo Pedersen mandag kom det fram opplysninger som gjorde at aktor Olav Helge Thue umiddelbart ga politiet ordre om avhør av et nytt vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thue fant opplysningene Kirkemo Pedersen ga om bekjentskapet mellom Lars Grønnerød, Kristin Kirkemo Haukeland og Jan Christian Paust, svært interessante. Synøve Kirkemo Pedersen er søsteren til Kristin Kirkemo Haukeland og Veronica Orderud.

Thue ventet ikke engang til dommeren hevet retten med å sende beskjed til politiet om nye vitneavhør. Synøve Kirkemo Pedersen hadde nemlig navngitt en venninne som hadde fortalt henne om en kontakt mellom Per Pausts sønn og to av de drapstiltalte.

- Dette er oppsiktsvekkende. Vi har ikke greid å knytte noen kontakt mellom dem, og Lars og Kristin nekter jo for at de kjenner Paust. Dette må vi undersøke, sa Thue til NTB etterpå.

Kvinnen som har kommet med disse opplysningene om Paust, Grønnerød og Kirkemo Haukeland står ikke på vitnelista, og Thue sier at politiavhøret vil vise om det er grunn til å stevne henne som vitne.

(NTB)