Beordret sønnen til å voldta

Fra fengselet prøvde dømte Marcel Lychay Hansen (45) å få sønnen til å utføre voldtekt med sitt eget DNA.

SITT EGET DNA: Den drapsdømte Marcel Lychay Hansen beordret sin egen sønn til å voldta. Sønnen skulle så plante farens DNA på offeret. Foto: Lise Åserud / Scanpix
SITT EGET DNA: Den drapsdømte Marcel Lychay Hansen beordret sin egen sønn til å voldta. Sønnen skulle så plante farens DNA på offeret. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marcel Lychay Hansen fra Danmark, som 22. desember ble dømt til livstidstraff for sexdrap, drap og flere voldtekter, er nå tiltalt for medvirkning til enda en voldtekt.

Den nye tiltalen går ut på at mannen skal ha forsøkt å manipulere sønnen sin til å uttøve grov kriminalitet, melder bt.dk

- Hvis du slår ned en eller annen og bruker mitt DNA, så slipper jeg ut fra fengsel. Det er helt sikkert, står det i et brev fra faren som skal være smuglet ut av fengselet.

I et annet brev oppfordrer han sønnen til å handle omgående:

- Gutten min, det er på tide at du slår til. Jeg elsker deg, og vi har alt å vinne. Gjør det som står i din makt.

Smuglet sæd ut fra fengselet Saken begynte da dansk politi den 16. desember 2011 konfiskerte plastkapsler som inneholdt sæd hos Marcel Lychay Hansens 24-årige sønn. Siktelsen om oppfordring til vold som pågikk denne tiden, mener nå politiet gjaldt en voldtekt sønnen skulle utføre for faren.

I alt ble det funnet 10 plastkapsler med sæd og flere brev, som skal ha blitt smuglet ut fra fengselet.

Sønnen har vært siktet i saken, men politiet sier det ikke vil bli reist tiltale. Han har forklart at sæden og brevene er hans egne, og at han bare ville teste lojaliteten til kjæresten sin.

Det er ennå ikke avgjort hvordan politiet vil forholde seg til et større smykkebeslag som er funnet hos sønnen. Smykkesamlingen ble stjålet under den firedobbelte voldtekten på Ingolfs Allé i 1995, som Marcel Lychay Hansen er dømt for.

- Sønnen erkjenner heleri, men benekter at han har fått smykkene fra faren. Han forteller at han kjøpte smykkene et annet sted, og vi vil undersøke dette nærmere, sier Jens Møller fra København politi.