LEDERE: Visepolitimester Hans Halvorsen og Eirik Jensen, som den gang ledet politiets gjengprosjekt, fotografert under en pressekonferansen i 2007.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
LEDERE: Visepolitimester Hans Halvorsen og Eirik Jensen, som den gang ledet politiets gjengprosjekt, fotografert under en pressekonferansen i 2007. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .Vis mer

- Beordringen av visepolitimesteren har ikke noe med Jensen-saken å gjøre

Gikk fra Oslo-politiet til Justisdepartementet i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet fortalte i går, ble visepolitimester i Oslo Hans Halvorsen, nylig ble beordret over i en stilling i Justis- og beredskapsdepartementet.

Halvorsen har i flere år hatt ansvaret for kriminalseksjonen i Oslo - selve spydspissen i kampen mot organisert kriminalitet, og vært overordnet til den nå varetektsfengslede og korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen.

- Ønsket nye oppgaver Politimester Hans Sverre Sjøvold presiserer overfor Dagbladet at utlånet av Halvorsen ikke har noe med Jensen-saken å gjøre.

- Denne innbeordringen har selvfølgelig ikke noe å gjøre med den pågående etterforskningen mot en ansatt ved Oslo politidistrikt, skriver Sjøvold i en e-post til Dagbladet.

Sjøvold skriver at han i løpet av høsten hadde flere samtaler Halvorsen, som sa han ønsket nye oppgaver for en periode.

- Ett av alternativene som kom fram under samtalene, var en innbeordring til Justisdepartementet. Dette er en vanlig ordning mellom departementet og underliggende etater. Departement får oppdaterte kunnskaper og erfaring fra ytre etat, mens ytre etat får tilbake medarbeidere med økt kompetanse, herunder forståelse for arbeidet i et departement, skriver Sjøvold.

- Dette siste er særlig viktig for personer i overordnede posisjoner. Hans Halvorsen har meget god kompetanse innen flere viktige områder som politiavdelingen i Justisdepartementet har ansvaret for, skriver politimesteren.

Ikke utlyst Halvorsens stilling var ikke utlyst.

- Hans Halvorsen har begynt i Justis- og beredskapsdepartementet som en del av en personellutveksling, hvor det ikke er krav til utlysning, opplyste Steffen S. Aagedal, kommunikasjonsrådgiver i justis- og beredskapsdepartementet, til Dagbladet i går.