Ber 90 000 elever unngå å klemme

Torsdag har Utdanningsetaten i Oslo kommune sendt ut en e-post til 183 skoler, hvor elever og ansatte får beskjed om å unngå nærkontakt som for eksempel klemming.

CORONA: Slik forbereder helsetjenesten seg på coronaviruset som kan føre til en epidemi i Norge. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag har Utdanningsetaten i Oslo sendt ut en e-post om tiltak mot utbrudd av coronaviruset. Dette skjer som følge av at det første tilfellet ble påvist hos en kvinne i Tromsø onsdag.

Blant annet informeres det om at elever og ansatte ved osloskolene får beskjed om å «unngå mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsning og liknende».

Minimal nærkontakt

Videre presiserer etaten at de «selvfølgelig skal trøste elever som trenger det, men holder nærkontakt for øvrig på et minimum».

- Er det et klemmeforbud?

- Nei, det er ikke et klemmeforbud. Å unngå nærkontakt i form av for eksempel klemmer er et godt helseråd i influensatider, sier kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsetaten i Oslo kommune, Kristin Strømmen, til Dagbladet.

Strømmen forteller at denne e-posten er blitt sendt ut til alle de 183 skolene i Oslo, som omfatter omkring 90 000 elever.

- Mange skoler har bedt om råd etter at det første tilfellet ble påvist i Norge. I tillegg er mange Oslo-borgere blitt satt i karantene. Rådene er utarbeidet i samråd med kommuneoverlegen, og er generelle smittevernsråd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer