Advarer mot svindel:

- Ber aldri om passord

Tjenesten Helse-Norge brukes for tiden i e-postsvindel. Falske e-poster inneholder en lenke til en falsk nettside som etterlikner innloggingssiden IDporten.

SVINDEL: De falske epostene inneholder blant annet lenker til en side som ser ut som den vanlige innloggingsportalen til Helsenorge. Foto: Helsenorge / NTB
SVINDEL: De falske epostene inneholder blant annet lenker til en side som ser ut som den vanlige innloggingsportalen til Helsenorge. Foto: Helsenorge / NTB Vis mer
Publisert

De falske e-postene er forsøk på å svindle til seg informasjon som kan bli brukt til økonomisk vinning, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

De oppfordrer brukere til ikke å oppgi informasjonen det bes om eller trykke på lenker og vedlegg dersom man mistenker at man har mottatt en slik svindel-e-post.

FALSKE VAKSINER: Ordfører i Bodø kommune, Ida Maria Pinnerød, advarer om falske vaksiner. Video: Bodø kommune. Vis mer

- Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og kontoer så raskt som mulig. Hvis du har gitt personopplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk, så vær oppmerksom i tiden framover, står det i pressemeldingen.

Norsk helsenett legger til at Helse-Norge aldri vil be om kredittkortinformasjon og sikkerhetskoder via tekstmelding eller e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer