Ber alle melde seg

Politiet ber nå alle som var i Geiranger sist torsdag om å ta kontakt. Riksveien går rett forbi, men ingen har sett Josephine Grubben (18) etter at hun forlot hotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte etterforskere i Geiranger har fått hjelp av en taktisk etterforsker fra Kripos. De forsøker nå å få en oversikt over hvem som var i Geiranger den dagen nederlandske Josephine Grubben forsvant. Foreløpig har de ikke en eneste observasjon av 18-åringen.

Torsdag hadde 18 år gamle Josephine Grubben fri fra jobben på Utsikten hotell i Geiranger. Hun fortalte at hun ville gå en tur i fjellet, og skal ha forlatt hotellet i 08-tida om morgenen. Riksveien går rett forbi hotellet, men ingen har meldt at de har sett henne.

- Selv i Geiranger er klokka 8 om morgenen tidlig, sier lensmannsførstebetjent Johan Overøye til Dagbladet.no.

Han opplyser at de har vært i kontakt med naboene til hotellet, uten at det resulterte i noe. I kveld var mannskaper fra Røde Kors fremdeles ute og søkte etter jenta i terrenget der hun fortalte sin arbeidsgiver at hun skulle gå. De har ikke funnet et eneste spor etter henne.

- Hittil av vi ingen holdepunkter å gå ut fra. Derfor gjør vi det slik for å forsøke å skaffe oss et holdepunkt i saken, sier Overøye.

Dersom du har opplysninger i saken, eller var i Geiranger torsdag, kan du kontakte politiet på 70 11 87 00, eller 70 26 32 22.

Kripos kom i dag

Fungerende stabssjef ved Sunnmøre politidistrikt, Jostein Solvoll, sier til Dagbladet.no at de parallelt med søket etter den 18 år gamle nederlandske jenta, også arbeider taktisk med å kartlegge hva som skjedde i bygda da hun forsvant.

- Vi har fått hjelp av en taktisk etterforsker fra Kripos som samordner dette arbeidet, sier Solvoll. Kripos-etterforskeren kom til bygda i dag.

Men Solvoll legger til at de fremdeles arbeider ut fra den teorien om at hun har gått seg bort i fjellheimen, og at hun er i live.

Jentas nærmeste familie fra Nederland er nå i Geiranger.

Søker videre

De eneste holdepunktene politi og letemannskaper har å gå etter, er hva Josephine Grubben selv fortalte før hun la ut på turen klokka 08 torsdag.

Hun skulle være tilbake klokka 14. Da hun ikke var kommet tilbake ved 23-tida om kvelden, ble det slått alarm.

Etter det har det vært mellom 30 og 50 personer i aktivitet for å lete etter jenta i området der de tror hun kan ha gått. Lavinehunder har også gjennomsøkt et område hvor det var gått snøskred - uten resultat. Solvoll opplyser til Dagbladet.no klokka 20 i kveld at de fortsetter letingen utover kvelden.

I går deltok politimannskapene selv i søket. I dag er det Røde Kors-mannskaper som leter i fjellet, mens politiet har startet den taktiske etterforskningen.

- Vi har satt inn betydelige ressurser på etterretning, sier Solvoll.

Lettkledd da hun forsvant

Josephine Grubben hadde på seg en lys shorts, en mørk grå t-skjorte og halvhøye joggesko eller fjellsko da hun forsvant. I tillegg hadde hun med seg en liten ryggsekk.

- Hun er 164 centimeter høy. Slank, ja nærmest atletisk bygget og veier 55 kilo. Hun har lyst brunt, halvlangt hår, sier Solvoll.

Han opplyser at de ikke vet hvilken vei Grubben tok da hun forlot hotellet. Det er mulig å rett ut i marka, men man kan også gå et stykke langs veien først.

- Det er helt umulig å vite veivalget siden vi står helt uten noen observasjoner, sier fungerende stabssjef Jostein Solvoll.

I Geiranger tenker de også på at de har en uløst drapsgåte. Trude Espås jobbet også på hotell i Geiranger. Hun ble funnet drept 8. august 1996 etter at hun forsvant da hun skulle ut en liten tur.

Lensmannsførstebetjent Overøye mener at Josephine Grubbens forsvinning avviker fra Espås-saken.

- Den gang ble flere av hennes eiendeler funnet tidlig. Her står vi helt uten spor, og jobber fremdeles ut fra den teorien om at det er ei nederlandsk jente som har gått seg bort i fjellet, sier Johan Overøye til Dagbladet.no.

<B>LETER VIDERE: Både fjellklatrere fra den alpine redningstjenesten og lokale kjentmenn tar del i letingen etter den savnede 18-åringen fra Nederland, Josephine Grubben
SAVNET: Josephine Grubben (18) hadde på seg en lys shorts, en mørk t-skjorte og kraftige sko da hun forsvant.
HER JOBBER HUN: Den savnede 18 år gamle Josehine Grubben fra Nederland arbeider på Hotel Utsikten i Geiranger. Hun har ikke vært sett siden hun sa hun skulle dra på fjelltur torsdag morgen.