Danmark:

Ber alle sykepleiere si opp

Nok en gang har statsministeren bedt sykepleierne brette opp ermene og gjøre en ekstra innsats. Nå responderes det med oppfordring om masseoppsigelse.

HØY BELASTNING: Danske sykepleiere har fått nok. Nå oppfordres det til masseoppsigelser. Foto: Thomas Sjoerup / Ritzau Scanpix / AFP / NTB
HØY BELASTNING: Danske sykepleiere har fått nok. Nå oppfordres det til masseoppsigelser. Foto: Thomas Sjoerup / Ritzau Scanpix / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danske sykepleiere har sett seg lei på den enorme belastningen corona-pandemien har medført. Nå har en av dem, Luca Pristed, gått drastisk til verks for å få mer oppmerksomhet og forståelse for jobben som gjøres og ressursmangelen de møter på jobb.

Pristed oppfordrer alle landets sykepleiere til en kollektiv oppsigelse 30. november. Det skriver danske BT.

- Frustrert og rasende

Da statsminister Mette Frederiksen denne uka gikk ut og ba sykepleierne om nok en gang å yte en ekstra innsats på grunn av nye økninger i Danmarks smittetall, fikk Pristed nok.

- Jeg ble frustrert og rasende over holdningen vi møter. Vi mangler ressurser og medarbeidere, og så blir vi møtt med at vi må jobbe ekstra hardt. Det er hyklersk fra politikernes side. De lytter ikke, de ignorerer oss og er likegyldige, sier Pristed til BT.

Sykepleieren har opprettet et Facebook-arrangement, hvor han ber sine kolleger om å følger oppfordringen om oppsigelse. Han møter imidlertid motstand hos fagforeninga Danske Sygeplejeråd.

- Jeg og vi forstår all frustrasjonen som ligger bak denne oppfordringen. Vi forstår følelse av avmakt. Men som organisasjon er vi nødt til å ta avstand fra det, sier nestleder Dorthe Boe Danbjørg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer