Danmark:

Ber alle sykepleiere si opp

Nok en gang har statsministeren bedt sykepleierne brette opp ermene og gjøre en ekstra innsats. Nå responderes det med oppfordring om masseoppsigelse.

HØY BELASTNING: Danske sykepleiere har fått nok. Nå oppfordres det til masseoppsigelser. Foto: Thomas Sjoerup / Ritzau Scanpix / AFP / NTB
HØY BELASTNING: Danske sykepleiere har fått nok. Nå oppfordres det til masseoppsigelser. Foto: Thomas Sjoerup / Ritzau Scanpix / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Danske sykepleiere har sett seg lei på den enorme belastningen corona-pandemien har medført. Nå har en av dem, Luca Pristed, gått drastisk til verks for å få mer oppmerksomhet og forståelse for jobben som gjøres og ressursmangelen de møter på jobb.

Pristed oppfordrer alle landets sykepleiere til en kollektiv oppsigelse 30. november. Det skriver danske BT.

STRAMMER INN: Smitten øker i Danmark og regjeringen vil innføre bruk av coronapass i samfunnet igjen, etter anbefaling fra helsemyndighetene i landet. Vis mer

- Frustrert og rasende

Da statsminister Mette Frederiksen denne uka gikk ut og ba sykepleierne om nok en gang å yte en ekstra innsats på grunn av nye økninger i Danmarks smittetall, fikk Pristed nok.

- Jeg ble frustrert og rasende over holdningen vi møter. Vi mangler ressurser og medarbeidere, og så blir vi møtt med at vi må jobbe ekstra hardt. Det er hyklersk fra politikernes side. De lytter ikke, de ignorerer oss og er likegyldige, sier Pristed til BT.

Sykepleieren har opprettet et Facebook-arrangement, hvor han ber sine kolleger om å følger oppfordringen om oppsigelse. Han møter imidlertid motstand hos fagforeninga Danske Sygeplejeråd.

- Jeg og vi forstår all frustrasjonen som ligger bak denne oppfordringen. Vi forstår følelse av avmakt. Men som organisasjon er vi nødt til å ta avstand fra det, sier nestleder Dorthe Boe Danbjørg.

IKKE SVAR: Her blir justisminister Nick Hækkerup tatt på fersken idet han ber statsminister Mette Frederiksen om å unngå å svare på journalistens spørsmål. Video: Ritzau Scanpix. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Langt flere døde enn Norge

I likhet med Norge har Danmark den siste tida vært rammet av høye smittetall. Onsdag denne uka ble det meldt om 3017 nye tilfeller av coronasmitte siste døgn. Det høyeste antallet siden desember i fjor.

Det er også registrerte tre nye coronarelaterte dødsfall siden tirsdag, og over 300 covid-19-pasienter er innlagt på sykehus.

Drøyt 410 000 har hittil fått påvist smitte i Danmark, og for 2745 har dette resultert i død. Det tilsvarer 47 coronadødsfall per 100 000 innbyggere, mens Norge til sammenligning har 17.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer