Ber amerikanere ta «Trump-vaksinen»

Donald Trumps tidligere pressesekretær Sarah Sanders er skeptisk til eksperter som fremmer coronainformasjon, men ber amerikanere ta «Trump-vaksinen» for å være på den sikre siden.

GODT FORHOLD: USAs tidligere president Donald Trump kysset sin tidligere pressesekretær Sarah Sanders på hodet da hun annonserte at hun ville slutte i jobben i 2019. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
GODT FORHOLD: USAs tidligere president Donald Trump kysset sin tidligere pressesekretær Sarah Sanders på hodet da hun annonserte at hun ville slutte i jobben i 2019. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Til alle som fremdeles dveler med å vaksinere seg: Be til Gud, diskuter det med din familie og lege. Filtrer ut støyet, frykt-retorikken og skammen, og ta den mest faktabaserte avgjørelsen du kan, som gagner deg og din familie, samfunnet og landet, skriver Sanders.

Hun er for tiden aktuell som guvernørkandidat i Arkansas. Det er i den forbindelse hun har skrevet en kommentar i Arkansas Democrat-Gazette, der hun henviser seg til sine medborgere.

- Som flere av dere, har jeg også fått feilinformasjon kastet etter meg av politikere og media i løpet av pandemien, skriver hun og går ut mot USAs fremste smittevernekspert Anthony Fauci.

Sanders skriver at Fauci og «fordi forskning sier det»-gjengen har tatt en rekke feil, særlig ved å stenge ned samfunnet som har ført til «stor skade for vårt folk og økonomi». Hun legger ikke fram eksempler på hva hun mener «feilene» er.

- De feildømte Trumps vaksineplan, som rullet ut like trygt, raskt og effektivt som Trump-administrasjonen lovet, skriver hun og legger til at hun benyttet seg av planen for å vaksinere seg.

- Jeg elsker Arkansas og bryr meg om menneskene våre. Da småbedrifter først tok et slag i begynnelsen av pandemien, visste jeg at noe måtte gjøres. (...) Det var hjerteskjærende å bevitne menn og kvinner bryte sammen i frykt for å miste alt. Det er noe jeg aldri vil se igjen. Jeg tror Trump-vaksinen vil bidra til å holde samfunnet vårt åpent for næringsliv og økonomisk vekst, fortsetter hun – og altså døper coronavaksinen for «Trump-vaksinen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer