Ber amerikanere ta «Trump-vaksinen»

Donald Trumps tidligere pressesekretær Sarah Sanders er skeptisk til eksperter som fremmer coronainformasjon, men ber amerikanere ta «Trump-vaksinen» for å være på den sikre siden.

GODT FORHOLD: USAs tidligere president Donald Trump kysset sin tidligere pressesekretær Sarah Sanders på hodet da hun annonserte at hun ville slutte i jobben i 2019. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
GODT FORHOLD: USAs tidligere president Donald Trump kysset sin tidligere pressesekretær Sarah Sanders på hodet da hun annonserte at hun ville slutte i jobben i 2019. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.32% Første dose: 75.93%

- Til alle som fremdeles dveler med å vaksinere seg: Be til Gud, diskuter det med din familie og lege. Filtrer ut støyet, frykt-retorikken og skammen, og ta den mest faktabaserte avgjørelsen du kan, som gagner deg og din familie, samfunnet og landet, skriver Sanders.

Hun er for tiden aktuell som guvernørkandidat i Arkansas. Det er i den forbindelse hun har skrevet en kommentar i Arkansas Democrat-Gazette, der hun henviser seg til sine medborgere.

- Som flere av dere, har jeg også fått feilinformasjon kastet etter meg av politikere og media i løpet av pandemien, skriver hun og går ut mot USAs fremste smittevernekspert Anthony Fauci.

Sanders skriver at Fauci og «fordi forskning sier det»-gjengen har tatt en rekke feil, særlig ved å stenge ned samfunnet som har ført til «stor skade for vårt folk og økonomi». Hun legger ikke fram eksempler på hva hun mener «feilene» er.

SKAPER REAKSJONER: Donald Trump harselerte med Taliban-lederen i en tale lørdag. Det har skapt reaksjoner. Video: NewsMax. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

- De feildømte Trumps vaksineplan, som rullet ut like trygt, raskt og effektivt som Trump-administrasjonen lovet, skriver hun og legger til at hun benyttet seg av planen for å vaksinere seg.

- Jeg elsker Arkansas og bryr meg om menneskene våre. Da småbedrifter først tok et slag i begynnelsen av pandemien, visste jeg at noe måtte gjøres. (...) Det var hjerteskjærende å bevitne menn og kvinner bryte sammen i frykt for å miste alt. Det er noe jeg aldri vil se igjen. Jeg tror Trump-vaksinen vil bidra til å holde samfunnet vårt åpent for næringsliv og økonomisk vekst, fortsetter hun – og altså døper coronavaksinen for «Trump-vaksinen».

Videre viser hun til tall og skriver at «det er klart Trump-vaksinen fungerer og redder liv».

Trump har siden valgnederlaget tatt et steg tilbake, men engasjerer seg fortsatt i amerikansk politikk. Nylig dro han på turne for å vise støtte til republikanske kandidater i mellom- og guvernørvalget neste år.

I januar takket han Sanders og støttet hennes kandidatur til guvernørposten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer