Coronaviruset:

Ber ansatte i karantene jobbe

Ambulansepersonell i Oslo blir bedt om å jobbe, selv om de har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar og skulle ha vært hjemmekarantene.

UNNTAS KARANTENEREGLER: Ambulansepersonell i Oslo er blitt unntatt karantenebestemmelsene som har rammet selv helseminister Bent Høie. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
UNNTAS KARANTENEREGLER: Ambulansepersonell i Oslo er blitt unntatt karantenebestemmelsene som har rammet selv helseminister Bent Høie. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag innførte norske myndigheter en rekke tiltak for å hindre videre spredning av coronaviruset.

Tiltakene er så strenge at statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie beskrev dem som «de mest inngripende tiltakene i fredstid».

Et av dem var å pålegge alle som har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar to uker i hjemmekarantene. Høie dro selv rett i hjemmekarantene.,

Dagen etter sendte Oslo universitetssykehus (OUS) en melding til alle ansatte ved prehospital klinikk med en helt annen beskjed. Der ber de ansatt ambulansepersonell som har vært utenfor Norden etter 27. februar og er symptomfrie, om å likevel møte på jobb.

Det har skapt intern uro og oppgitthet blant ambulansearbeidere i Oslo, etter det Dagbladet kjenner til.

- Ikke verifisert

Hvorvidt ambulansepersonell som har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar faktisk har møtt på jobb, har Dagbladet ikke fått bekreftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer