BEKLAGER: - Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har hatt fullstendig orden i eget hus og nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å endre våre rutiner. Vi jobber allerede så hardt vi kan med å etterkomme påleggene, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, til Dagbladet. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum (t.v.). 
Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
BEKLAGER: - Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har hatt fullstendig orden i eget hus og nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å endre våre rutiner. Vi jobber allerede så hardt vi kan med å etterkomme påleggene, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, til Dagbladet. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum (t.v.). Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADETVis mer

Ber ansatte som har fått for lite ta kontakt

Etter Dagbladets avsløringer vil Uloba nå betale tilbake overtid til sine ansatte. De ber alle som har fått for lite ta kontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet); 1. juli i år kunne Dagbladet avsløre at Uloba bryter loven når de nekter å betale overtid før etter 11 timer. I forrige uke kom Arbeidstilsynet til samme konklusjonen, og fant i tillegg ut at blant annet Uloba bedriftshelsetjeneste og verneombud.

Uloba er en såkalt BPA-bedrift (borgerstyrt personlig assistanse) som er eid og drevet av funksjonshemmede selv. Bedriften har vokst til å bli en gigant med 1000 andelseiere og 5500 ansatte.

- Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har hatt fullstendig orden i eget hus og nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å endre våre rutiner. Vi jobber allerede så hardt vi kan med å etterkomme påleggene, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, til Dagbladet.

Har krav på penger Sist lørdag skrev Dagbladet at Fagforbundet Uloba-assistentene nå har krav på å få etterbetalt overtid fra de siste tre åra, siden regelverket er i strid med arbeidsmiljøloven. Nå har Uloba kommet til den samme konklusjonen.

-  Det viser seg at mange av assistentene våre har krav på tilbakebetaling for overtid, og da gir vi dem selvfølgelig det. Vi har så langt ment at vår 11-timers overtidsregel har trygg forankring i lovverket, men tar nå naturligvis arbeidstilsynets pålegg om 9-timer til etterretning og endrer dette umiddelbart, sier Merøy. Hun vet ennå ikke hvor mange som vil ha krav på tilbakebetaling.

Dagbladet skriver i papirutgaven i dag, at 5000 ansatte vil få etterbetalt overtid. Det er feil, ifølge Uloba. De mener etterbetalingen bare vil gjelde et fåtall.

- Ikke enorme summer - Alle assistenter som har krav på tilbakebetaling av overtid for de siste tre årene skal selvfølgelig få det. Vi ber assistenter som har slike krav ta kontakt med oss. Vi vet ennå ikke hvor mange det dreier seg om og dette vil det ta litt tid for oss å finne ut av. Vi snakker uansett ikke om enorme summer, sier Melstrøm.

- HAR KRAV PÅ TILBAKEBETALING: -  Det viser seg at mange av assistentene våre har krav på tilbakebetaling for overtid, og da gir vi dem selvfølgelig det. Vi har så langt ment at vår 11-timers overtidsregel har trygg forankring i lovverket, men tar nå naturligvis arbeidstilsynets pålegg om 9-timer til etterretning og endrer dette umiddelbart, sier daglig leder i Uloba Vibeke Marøy Melstrøm. Foto: DIMITRI KOUTSOMYTIS/ULOBA
- HAR KRAV PÅ TILBAKEBETALING: - Det viser seg at mange av assistentene våre har krav på tilbakebetaling for overtid, og da gir vi dem selvfølgelig det. Vi har så langt ment at vår 11-timers overtidsregel har trygg forankring i lovverket, men tar nå naturligvis arbeidstilsynets pålegg om 9-timer til etterretning og endrer dette umiddelbart, sier daglig leder i Uloba Vibeke Marøy Melstrøm. Foto: DIMITRI KOUTSOMYTIS/ULOBA Vis mer

Hun forteller at hun synes det er trist at noen assistenter føler at de ikke har blitt møtt på en god nok måte.

- Vi har blitt klar over at HMS-rutinene for våre assistenter ikke har vært gode nok. Det beklager vi sterkt og er allerede i gang med å innføre forbedrede rutiner., forsikrer Melstrøm.