Ber arabere rømme fra Haifa

- Slik at vi unngår at vårt blod flyter når vi angriper, sier Hizbollah-lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hizbollah-leder sjeik Hassan Nasrallah ba i dag alle arabere i byen Haifa om å flykte slik at geriljagruppen kan trappe opp angrepene på byen, uten at muslimske liv går tapt, melder nyhetsbyrået AP.


- Jeg har en spesiell beskjed til arabere i Haifa, til våre martyrer og våre skadde: Jeg ber dere om å forlate denne byen, og jeg håper at dere følger mitt råd. Vær så snill og flykt, slik at vi unngår at deres blod, som er vårt blod, flyter, sa Hizbollah-lederen på arabisk tv.

Utvider bakkeoperasjonene

I dag vedtok Israels sikkerhetskabinett å sende tropper lenger inn i Libanon. Dermed utvider Israel sin bakkeoffensiv betraktelig. Forsvarsminister Amir Peretz kalte bakkeoperasjonen for «begrenset» da Israel for flere uker siden bestemte seg for å gå inn i Libanon med bakkestyrker.

Utvidelsen av bakkeoperasjonen kommer som følge av at Israel ønsker å ødelegge Hizbollah så mye som mulig før man kommer til enighet om en eventuell våpenhvile, skriver AP.

- Israel jobber fortsatt med å komme til diplomatiske løsninger, helst i FNs sikkerhetsråd, sa kabinettsjef Isaac Herzog i dag. Han la til at den nye offensiven vil foregå parallelt med de diplomatiske forhandlingene.

Den nye planlagte offensiven legger et sterkt press på FN om raskt å arbeide frem en våpenhvile-avtale som alle parter kan si seg fornøyd med.

- Urettferdig

-URETTFERDIG: Nasrallah kommenterte for første gang reolusjonsforslaget i dag da han holdt en tale på Hizbollahs egen tv-kanal,  Al Manar. Foto: SCANPIX
-URETTFERDIG: Nasrallah kommenterte for første gang reolusjonsforslaget i dag da han holdt en tale på Hizbollahs egen tv-kanal, Al Manar. Foto: SCANPIX Vis mer

- I beste fall kan resolusjonsforslaget beskrives som urettferdig. Det gir Israel mer enn de ønsket og arbeidet for, sier Hizbollah-lederen.

I dag kommenterte han for første gang resolusjonsforslaget som USA og Frankrike har arbeidet frem.

Resolusjonsforslaget ble lagt frem søndag, men Nasrallah har frem til i dag avstått fra å kommentere det. Da han først kommenterte det, ga han klart uttrykk for at han ikke godtok betingelsene for våpenhvile.

Støtte til regjeringen

Det kom som en overraskelse da lederen for geriljagruppen, som har et mildt sagt dårlig forhold til den libanesiske regjeringen, ga full støtte til regjeringens plan om å sende 15 000 soldater til Sør-Libanon så snart våpenhvile er nådd og Israel trekker tilbake sin styrker.

- Vi har tidligere vært imot å sende libanesiske soldater til den sør-libanesiske grensen, fordi vi var bekymret for dem, sa Nasrallah.