Ber Assads kone stanse blodbadet

I en gripende video-appell lagt ut på YouTube ber konene til den britiske og tyske FN-ambassadøren Asma al-Assad om å påvirke sin mann, og stanse blodbadet i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I filmen, som varer i fire minutter, presenteres Asma-al-Assad som en som bryr seg om seg selv og ikke om drapene som foregår i Syria. Filmen har form som et personlig brev til Asma al-Assad.

Klipp der den syriske førstedamen snakker om verdighet, konstrateres med virkeligheten i syriske byer og landsbyer, og stemmen i filmen spør:

- Hva har skjedd med deg, Asma.

Det er mange som har spurt. For Asma al-Assad er jenta fra Londons øvre middelklasse, som tok den beste utdannelsen det britiske utdanningssystemet kunne gi, og gjorde rask yrkeskarriære, før hun for 12 år siden giftet seg med Bashar al-Assad, og ble presidentfrue i et palass i Midøsten.

De første årene var hennes image som et mote-ikon, og en foregangskvinne for modernisering og reformer i den arabiske verden. Men etter at urolighetene startet i Syria for 13 måneder siden, har kvinnen som har hatt en vestlig oppvekst og oppdragelse stilt seg lojalt bak sin mann, og offentlig sagt at hun støtter hans politikk.

Flere av Asmas gamle venner fra London har spekulert i om hun er Assad-familiens gissel i presidentpalasset i Damaskus.

Filmen som ambassadøsfruene har lagt ut på YouTube oppfordrer Asma al-Assad til å bruke sin innflytelse for å stanse drapet på sivile i Syria.