Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber belgiere holde seg unna politistasjoner

Belgia har høynet sikkerhetsnivået og frykter nye angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Flere medier, deriblant AFP og Sky News, siterer i 08.20-tida Belgias utenriksminister Didier Reynders på at antiterroraksjonen nå er «avsluttet».

(Dagbladet): Politiet i Belgia har høynet sikkerhetsnivået, etter gårsdagens anti-terror-aksjon der to menn ble skutt og drept og en person person ble skadd. De frykter nye angrep.

Det lokale politiet i Anvers i Belgia har nå fått tillatelse til å ha med seg tjenestevåpnene sine hjem. Politistasjonene i området vil være stengt for publikum inntil videre, melder belgiske Le Soir.

- Ikke nær politistasjoner Bare de viktigste politistasjonene holdes åpne, men er overvåket.  Dette ble bestemt i et krisemøte i går.

Politiet frykter angrep mot belgisk politi, og ber derfor publikum holde seg unna politistasjoner, og bare gå til politistasjoner om det er absolutt nødvendig. Publikum får i stedet beskjed om å ringe politiet eller sende mail.

- 20 sovende terrorceller Politiet over hele Europa er nå på vakt, i frykt for nye terrorangrep. En vestlig etterretningskilde sier til CNN at dagens situasjon involverer opp til 20 såkalte sovende celler. I disse gruppene skal det totalt være rundt 120 til 180 personer, og de skal være klare til å angripe i Frankrike, Tyskland, Belgia og Nederland.

Kilden sier også at etterretningsorganisasjoner i både EU og Midtøsten mener at det er en «umiddelbar trussel» i Belgia, muligens også i Nederland. 

PÅ VAKT:  En bevæpnet politimann står på vakt i belgiske Verviers, øst i landet, etter at to menn ble drept i det politiet kaller en anti-terror-aksjon. Nå er Belgia og en rekke europeiske land på alerten, i frykt for nye terrorangepet. Det er for akkurat en uke siden at lokalene til Charlie Hebdo ble stormet og 12 personer ble drept i Paris. Foto: Bruno Fahy/Afp/Scanpix
PÅ VAKT: En bevæpnet politimann står på vakt i belgiske Verviers, øst i landet, etter at to menn ble drept i det politiet kaller en anti-terror-aksjon. Nå er Belgia og en rekke europeiske land på alerten, i frykt for nye terrorangepet. Det er for akkurat en uke siden at lokalene til Charlie Hebdo ble stormet og 12 personer ble drept i Paris. Foto: Bruno Fahy/Afp/Scanpix Vis mer