IKKE FORNØYDE: Få velgere mener at Sp-leder Liv Signe Navarsete gjør en god jobb for Senterpartiet. Foto: Bjørn S. Kristiansen / Dagbladet.
IKKE FORNØYDE: Få velgere mener at Sp-leder Liv Signe Navarsete gjør en god jobb for Senterpartiet. Foto: Bjørn S. Kristiansen / Dagbladet.Vis mer

Ber bråkebøttene roe seg

- En felles oppgave for alle som vil partiet vel, at vi nå konsentrerer oss om politikk, sier Sp-Navarsete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOEN/OSLO (Dagbladet): Da Sp-leder Liv Signe Navarsete ble klappet opp på talerstolen under partiets landsmøte i Loen i Sogn og Fjordane, ble hun introdusert som «politikkens Tina Turner».

Men langt fra alle mener hun er «simply the best».

I en måling Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, mener bare 15 prosent av velgerne at hun gjør en god jobb. Blant hennes egne, Sp-velgerne, mener bare 27 prosent at hun gjør en god jobb.

- Med det samme du ser sånn tall, blir du litt nedtrykt og tenker: Huff. Jeg må bare la dette trigge meg til å forsøke og gjøre en bedre jobb, sier Sp-lederen til Dagbladet.

Minst populære partileder - Samtidig tenker jeg at hvis de 15 prosentene som synes jeg gjør det bra, hadde stemt Senterpartiet, så hadde det vært en flott sak, legger hun til.

De fleste velgere, 43 prosent, mener hun gjør det middels bra, men 37 prosent mener at hun rett og slett gjør det dårlig. Blant velgere som sier de vil stemme Sp, er de tilsvarende tallene noe bedre. 57 prosent mener hun gjør det middels, mens 16 prosent mener hun gjør det dårlig.

Ingen andre partiledere kommer så dårlig ut i målingen. Og partiledernes populæritet følger bare delvis partienes oppslutning.

Dagbladets siste partibarometer lå eksempelvis Venstre, med sine 5,1 prosent, fire prosentpoeng bak Senterpartiet. Likevel sier 72 prosent av Venstre-velgerne at lederen Trine Skei Grande gjør en god jobb.
 
Ber om ro Navarsete mener de stygge tallene skyldes to ting: Bråket rundt både henne og partiet og at Sp har endel motstrøms-standpunkter.

På spørsmål om hun klarer å holde partiet fritt for støy fram til valget i september, kommer hun med følgende klare beskjed til eventuelle bråkebøtter:

- Det er en felles oppgave for alle som vil partiet vel, at vi nå konsentrerer oss om politikk og valgkamp.

- Jeg kan være stri Hun medgir at hun kan være tøff, særlig i forhandlingssituasjoner.

Ber bråkebøttene roe seg

- Folk kan sikkert synes at jeg kan være ganske stri, og det er nok riktig. Men det gir også politiske resultater.

- Er du nødt til å ha den profilen som leder for Senterpartiet?

- For å sitere tidligere ledere, så er det flere som har sagt at «dette partiet trenger ledelse». Det er mange individualister i Senterpartiet, og vi holder individet veldig høyt, det er en del av vårt grunnlag og verdiorientering. Og det preger faktisk partiet også, vi har veldig mange sterke personligheter, det er ikke bare Ola og meg som er sterke i viljen.