BRUTTE LØFTER: Kristin Halvorsen har fått mye kritikk for å ha mislykkes i sin fattigdomspolitikk. I dag valgte SV-lederen og si unnskyld til Norges fattigste. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
BRUTTE LØFTER: Kristin Halvorsen har fått mye kritikk for å ha mislykkes i sin fattigdomspolitikk. I dag valgte SV-lederen og si unnskyld til Norges fattigste. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSENVis mer

Ber de fattige om unnskyldning

SV-leder Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere ukers press fra medier og opposisjon og en «oppstrammer» fra partifelle Karin Andersen gikk SV-leder Kristin Halvorsen i dag ut med en tydelig unnskyldning til de fattige.

Valgløftet fra fire år siden om å avskaffe fattigdom er blitt en hodepine for SV i valgkampen.

Senest under en utspørring på TV 2 i går måtte Halvorsen svare på nærgående spørsmål om regjeringens fattigdomsbekjempelse, men ville da ikke unnskylde seg overfor velgerne.

I dag var tonen mer ydmyk etter en intern oppvask, innrømmet Halvorsen åpent.

- Jeg har fått en skikkelig oppstrammer av Karin Andersen. Hun mener at fattigdomsdebatten har gått helt ut av spor, og at jeg har ansvar for det. Den har havnet i et politisk spill om hvem som gjorde hva og når, sier Halvorsen til TV 2.

- SV selv har bygget forventninger i forhold til de fattige som vi ikke har innfridd. Det beklager jeg, og det forstår jeg at man er skuffet over. De som fremdeles ikke har opplevd store forbedringer, har grunn til å være skuffet over det. Så nå må vi bare si unnskyld for det, sier SV-lederen.

(NTB)