Ber drapssiktet melde seg: - Går snart ut med navn og bilde

Politiet undersøker campingvogn.

CAMPINGVOGN: Denne campingvognen, godt skjult i krattet bak eiendommen der både offeret og den drapssiktede har bodd, blir undersøkt av politiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
CAMPINGVOGN: Denne campingvognen, godt skjult i krattet bak eiendommen der både offeret og den drapssiktede har bodd, blir undersøkt av politiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil om kort tid gå ut med navn og bilde på den drapssiktede stesønnen til 58-åringen som ble funnet i et bål,i Øyer torsdag.

- Vårt viktigste oppgave nå er å få kontakt med den mistenkte. Men det har vi ikke klart å få til. Det er helt stille, dessverre. Vi oppfordrer alle medier og publikum til å be ham ta kontakt med politiet. Det er også fordi vi ønsker å unngå å publisere navn og bilde.

- Men det tenker vi at vi nå må gjøre innen kort tid, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergund Haugen til Dagbladet.

Politiet sier de ikke har noen holdepunkter på hvor stesønnen i 20-årene har tatt veien etter det de mener er en sikker observasjon av ham på fredag.

- Vi har ingen formening om hvor han kan være. Vi gjør vårt beste, og bruker alle tilgjengelige metoder for å få kontakt med ham, sier Haugen.

- Tro dere han samarbeider med noen?

- Vi kan ikke utelukke noen ting, svarer han.

Undersøker campingvogn Politiet undersøker nå også en campingvogn som ligger inne i skogen, bak huset der både den drepte og den mistenkte stesønnen har bodd.

- Vi undersøker boligen og det nære området rundt fellesboligen. Det inkluderer også campingvognen. Men jeg vil ikke si noe om den er mer interessant enn resten av området. Det er ingen av de to hovedaktørene som eier den, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergund Haugen til Dagbladet.

Levningene av 58-åringen ble funnet i et bål torsdag, så sterkt forbrent at det umiddelbart for politiet var umulig å fastslå identitet eller kjønn. Først etter en DNA-analyse av levningene ble det klart at det dreide seg om en 58-åring som opprinnelig er fra Bergen, men som har vært registrert bosatt i Øyer de siste årene.

Stesønnen i 20-årene, som ifølge VG er mistenkt i saken, er registrert på samme adresse i Øyer som stefaren det siste drøye året. Der skal de ha disponert en sokkelleilighet i et stort hus.

I dag har kriminalteknikere finkjemmet huset der de to skal ha bodd. Politiet ville i går ikke svare på om leiligheten er å anse som et drapsåsted.

Huset har E6 mellom Lillehammer og Øyer på ene siden, og flere kilometer med tett skog på den andre. Noen kilometer lenger opp i terrenget er turstien der mannen i 50-åra ble funnet torsdag.

De to har også bodd sammen under oppveksten til mannen i 20-årene, ifølge offentlige registere.